Skip to content


A paraszt, a proli, meg a szoperátor

Szerző: Slanger - 2009.01.26. 06:20

Bookmark and Share

 

A tegnap megtartott válságtanácskozáson, többek között részt vett Demján Sándor is. Demján úr szerint a válságból kivezető út, a termelés növelésével érhető el. Ehhez azonban szükség van a fizikai munkaerőre.
 
 "Legyünk büszkék egy jó lakatosra, a jó mezőgazdasági munkásra, nem kell annyi marketinges, ügyvédi iroda, oktató, szociológus, pszichológus. Egy ország akkor életképes, ha abban termelnek, bármennyire lenézett és büdös a fizikai munka Magyarországon".
 
Mert valljuk be, ez az igazság. A fizikai munka lenézett, és büdös is a magyarnak.
 
Az agráriumban dolgozókat egyszerűen leparasztozzák. Pedig, ez a paraszt termeli meg a kenyeret, vagy a zöldséget, amit aztán a városiakkal együtt megeszik.
 
A lakatost, vagy villanyszerelőt, leprolizzuk, azonban nélkülük, sokan még egy szöget sem tudnak beverni.
 
Vannak aztán a multiál dolgozó operátorok, akiket egyszerűen csak szoperátoroknak "becéznek". Őket aztán mindenki kénye kedve szerint szopatja. Pedig, nélkülük nem lenne mobil telefonunk, vagy dvd lejátszónk.
 
Mindenki a diplomájával henceg, közben meg tömött sorokban állnak a friss diplomások a munkaügyi központ előtt. Senki nem akar dolgozni, csak várja azt a bizonyos sült galambot. De azért azt nem kellene elfelejteni, hogy a terméket, a GDP-t ki is állítja elő. Hát nem az ügyvéd, az tuti.
 
Lehet, hogy nem ártana megfogadni Demján tanácsát. Még akkor is, ha csak „egy szavazó a sok közül.”

Címkék: szoperátor

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr52901958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.01.29. 07:36:25

Nem baj, hogy potenciális munkanélkülieket ontanak az egyetemek, főiskolák...abnormális, hogy 100+ felsőoktatási intézményünk van...És látott valaki a 20-as, 30-as éveiben járó villanyszerelőt, asztalost? Sztem nem... Egy szép napon azt vesszük észre, hogy nem lesz egy darab "szaki" se az országban... De marketingmenedzserrel, "médiaszakembberrel", jogásszal Dunát lehetne rekeszteni.

Érdekes idők jönnek, Béláim.

Fester bácsi (törölt) 2009.01.31. 00:35:13

@immortalis:

Én láttam 30-as éveiben járó asztalost, ráadásul olyant, aki most csinálta meg a műhelyét ( optimista a mi fiatal asztalosunk ), de : és itt a de, mert 5-10 év múlva, lehet, hogy hamarabb már bánni fogja, hogy nem Hegyeshalmon túl kezdte el a műhely alapítást. És ami a meglepő, még Pozsonyban is jobban jár, mint tudjuk. De csak azért, mert a mi pártunk és kormányunk támogatja a hazai vállalkozókat.
Persze.

süti beállítások módosítása