Skip to content


A Magyar Csontvelődonor Regiszter, avagy zsuzsi, a lakóautó

Szerző: Slanger - 2009.02.02. 07:01

Bookmark and Share

 

Hogy lehetek ennyire naiv? Gondoltam, ez még Magyarországon sem történhet meg. Úgy látszik tévedtem.
 
A poszt folytatása előtt fontosnak tartom a következőket megjegyezni:
 
„Ma már a csonvelőátültetés nem jár műtéti beavatkozással, ez a folyamat inkább hasonlít egy vérvételhez. A vérből nyert őssejteket használják fel. A csontvelő levétele gyors, és teljesen fájdalommentes folyamat.”
 
„A csontvelő átültetéssel, jó esélye van a leukémiás és egyéb halálos csontvelőbetegségben szenvedő embereknek - általában gyermekeknek- a felgyógyulásra.”
 
Manapság, mikor a világ orvostudománya már olyan fejlett szinten van, hogy még súlyos, halálos betegségek is gyógyíthatóak, Magyarországon egy honlap létén, vagyis hiányán múlhat emberek, sok esetben gyermekek élete.
 
Konkrétan a Magyar Csontvelődonor Regiszterről van szó. Ez egy, az Interneten futó - vagyis futott - honlap, amely azt hivatott szolgálni, hogy információval lássa el, a donornak jelentkező jó szándékú embereket, és a donorok gyűjtőhelye legyen. Azonban az oldallal van egy kis probléma. Több éve nem frissült, és hiányos információkat tartalmaz. Tehát aki segíteni szeretne az sem igazán tudja, mi is a menete az egész folyamatnak, sőt jelentkezni sem tud.
 
Volt azonban egy blogger, pontosabban a provokativ.hu szerkesztője, aki megkereste az illetékeseket, hogy felajánlja segítségét a honlap rendbetételével kapcsolatban. Jelzem, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül, csupán jó szándékból. Az úriember a következő választ kapta az Országos Gyógyintézeti Központ Hematológiai és Immunológiai Intézettől, aki mellesleg a csvdonor.hu üzemeltetője is.
 
…Nagyon köszönöm kedves felajánlását a honlap megújítására.
Tekintettel arra, hogy a Vérellátó Szolgálat elég szigorú szervezeti egység, nem járultak hozzá ahhoz, hogy ezt a segítséget elfogadjam,…
 
Eddig ugye volt egy honlap, ami már ezer éve nem frissült, és hiányos tartalommal rendelkezett. Kérlek, kattints erre a linkre.
 
Igen, ha jól sejtem Zsuzsi fogadott a lakóautó, ami ugye elég távol áll a Magyar Csontvelő Regisztertől.
 
Az eszem megáll, valaki segíteni akar, erre az illetékesek  (vagy valaki) az egész oldalt törlik. Kinek a lelkén szárad ez, milyen jellemtelen ember tesz ilyet? Egyszerűen az agyam eldurran. Hogy történhet meg ebben a tetves országban, hogy törölnek egy oldalt, amely emberéletek megmentését hivatott szolgálni. Kérdem én, ki ezért a felelős, és vajon mi állhat a háttérben?

 

Forrás1

Forrás2


Címkék: botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr67916682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candy · http://wunderbike.postr.hu 2009.02.02. 11:12:25

Csak a szokásos...ezért van az állam...

Álmoselefánt 2009.02.03. 21:05:22

Én is csontvelő betegségben szenvedek, és ha rosszabbodik az állapotom nem tudom mi lessz.Nálam is csak a csontvelő átültetés segíthet,szép kilátások.

Renrol 2009.03.23. 16:02:28

Mi még azt tanultuk,hogy:"LEGFŐBB ÉRTÉK AZ EMBER!!!"
---- És hát igy múlik el a világ dicsősége!!!!!

süti beállítások módosítása