Skip to content


Álság kezelés

Szerző: Slanger - 2009.03.04. 07:01

Bookmark and Share

Ugyan néhány nap már eltelt az Unió előtti nagy lebőgésünk óta, de azért engedtessék meg, hogy írjak róla egy rövidet.

 
Szarban vagyunk kérem szépen, és egyre mélyebbre süppedünk benne. A trutyiból való kilábalás módját, a miniszterelnök abban látja, hogy némi pénzt kér számunkra az Uniótól. Véleményem szerint nem ez lenne a legoptimálisabb megoldás, de lehet, hogy azért nem lettem miniszterelnök, mert máshogy gondolkozom, mint Feri.
 
 
Azt azonban bizton állíthatom, hogy úgy ahogy Gyurcsány próbálta, úgy nem lehet eredményt elérni.
 
Hogy miért mondom ezt?
 
El lehet intézni dolgokat úgy is, hogy ledumálunk valakit, vagy korrumpáljuk, de lássuk be ilyen szinten ezek a megoldások nem jöhetnek számításba. Például ha én el akarok intézni valamit, akkor még a hivatalos ügyintézés előtt, kérek egy konzultációs időpontot. Konkrétan arról van szó, hogy megkeresem az ügyemben illetékes döntéshozót és megbeszélem vele, hogy mit szeretnék, hogy milyenek a kilátásaim.
 
Gyurcsánynak sem ártott volna egy tiszteletkört futni, legalább Angela Merkelnél. Persze, lehet, hogy akkor is kedvezőtlenül alakult volna az ügy kimenetele, de legalább a válaszokat tudva, úgy lehetett volna elővezetni kérésünket, hogy a bejelentés hatására ne gyengüljön ismét a forint. Mert 180 milliárdot nem úgy kell kérni, mintha kölcsönkérnél egy 20-ast.
 
A másik problémám pedig az, hogy miért akarunk mi mártírok lenni? Miért kell nekünk fél Európát megmenteni, mikor magunkat sem tudjuk? Úgy tűnik, nem tanultuk még meg, hogy csak magunkra számíthatunk. Pedig akárhogy is nézzük, nagyon úgy fest, hogy egyedül maradtunk.

 


Címkék: gyurcsány unió

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr2978129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása