Skip to content


Reformkormány

Szerző: Droli - 2009.03.23. 15:43

Bookmark and Share

Nem irigylem az új kormányt. Teljesen mindegy, hogy szakértői lesz-e, MSZP-s, vagy Fideszes; előrehozott választások útján kerül hatalomba, vagy a parlamenti pártok megállapodása során. Akárki is lesz a miniszterelnök, a feladat adott: meg kell reformálni ezt az országot. Még egyszer leírom, hogy mindenki megértse: reformok. Nem pótcselekvésekre, nem tervekre, nem választási programokra: valódi reformokra van szükség. Ilyen egyszerű. 

Nos, ki nem fogja támogatni a reformokat? A nép. Ismerjük a vizitdíjas népszavazás eredményét, s rendben, tudom, hogy ez Gyurcsány ellen is szólt, de kétségeink se legyenek felőle, ha Orbán idejében történik ez a népszavazás, akkor is bukott volna a vizitdíj, legfeljebb nem ilyen irányban. A nép nem szereti a reformokat. Naná, hogy nem szereti. Hasonlítsuk össze a dolgozók és a nem dolgozók arányát. Hogy miért van itt ennyi rokkantnyugdíjas. Hogy miért van az, hogy ma jobban meg lehet élni az állami transzferekből (pl. segély, családi pótlék), mint munkából. Igen, a nép többségének tökéletesen megfelel a mai helyzet.

Éppen ezért a reformkormánynak nem szabad a népre támaszkodnia, mert ott garantáltan elbuknak a reformtörekvései. Amolyan kvázi diktatúra kell most ide, ahol a szükséges változtatásokat tűzön-vízen keresztülviszik, szociális érzékenység meg hasonló dumák ellenére. Igen, fájni fog: a daganatos betegnek is fáj a sugárkezelés, nagyon fáj, és rettenetesen szenved tőle, de ha más esély nincs a felépülésre, akkor nincs mese, meg kell csinálni.

Erre a jelenlegi keretek között egy esélyt látok: ha a Fidesz és az MSZP összefog, kinevez egy mindkét fél által elfogadott szakértői kormányt, s szolgaian megszavazza javaslatait. Mindezt pártpolitika, mutyi- és érdekmentesen. Az ország érdekében. Szavazataikkal olyan többséget tudnának teremteni, hogy egy esetleges alkotmánymódosítás sem okozna gondot. Ha a két, egymást rühellő nagy összefogna, talán a nép is észrevenné hogy most tényleg nagy a baj, s cseppet kiterjedtebb a problémakör a hazuggyurcsány-patásorbán szlogeneknél.

S mi is az én bajom? Hogy nagyon jól tudom, hogy a fentiekből semmi nem valósul meg. Alighanem lesz egy új kormányunk (MSZP-s), mely kiállít egy szimpatikusabb miniszterelnököt, mely aztán nekilát kisebb reformocskáknak (talán, rosszabb esetben ellopják, ami még ellopható), de a nép meghátrálásra kényszeríti, s utána visszaállunk a tötyörgésbe, elvégre választások lesznek, s be kellene jutni. Utána jön a Fidesz, mely ha elkezdi végrehajtani a valódi reformokat, akkor a nép kergeti el, ha nem, akkor az üzleti világ. Szép jövő.


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr191020382

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.24. 11:43:10

Előrehozott választás? Minek?Az országnak új kormányfőre van szüksége. Kb. ennyi az, amivel mindenki egyetért egy rendkívül magába roskadt kisebbség kivételével :-). Szerencsére most már a régi kormányfő is így gondolja (nélküle ugyanis nem menne idő előt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása