Skip to content


Ki az a Berki Krisztián?

Szerző: Droli - 2009.10.26. 08:47

Bookmark and Share

A Ferencváros futballcsapata látványosan szenved ebben a szezonban, jelenleg egy pont híján nincsenek a kieső helyen, a drukkerek tiltakoznak, a régi játékosok szerint a szakmai munka finoman szólva nem üti meg a szintet, az idegenlégiósok nagyképűek (mire?) - látszik, hogy gáz van. Mindez érdekes egy olyan klubnál, ahová egy angol milliárdos tolja a pénzt, s költésgvetésük (állítólag) meghaladja az összes magyar csapatét, még a Debrecent is beleértve. Ezt sikerült összehozni abból a nagy pénzből; olyan gyenge játékosállományt és olyan gyenge edzőt, melyet már a szurkolók is a fenébe küldenek.  Hogyan?

Nem szeretnék komoly elemzést írni erről, hogy mennyire is becsülték le az angolok a magyar NB1-et, meg hogy most valójában ingatlanüzletet akarnak, vagy BL-ben szereplő csapatot, de egy érdekes dolgora rávilágítanám a figyelmet: ki a Fradi sportigazgatója? Berki Krisztián. S ki ő, mit kell róla tudni?

Berki az ftc.hu szerint 29 éves, s volt már klubigazgató, a Fradi igazgatóságának elnöke, sőt, az FTC Zrt vezérigazgazója is. Ezek azért igen magas pozíciók, ilyen magasra ritkán jutnak emberek. Lássuk, milyen végzettsége is van Berkinek? Érettségi. Hm. S milyen nyelveket beszél ebben az angol tulajdonú cégben? Magyar. Hm. Talán a Fradit megelőző tapasztalatai alapján került ilyen magas pozícióba? Nem igazán, a Fradi előtt futballista volt, meglehetősen középszerű. Szóval még szakmai előélete sem volt.

Akkor mégis ki ő? Magasan képzett diplomások, szakemberek nem találnak munkát manapság, a patinás Ferencvárost meg érettségizett, nyelveket nem beszélő, szakmai előélettel nem rendelkező ember vezeti - mint az eredmények mutatják, meglehetősen rosszul. Milyen sógor-koma viszony alapján került ő ebbe a magas pozícióba, s mi alapján van még mindig ott?

Ez a példa amúgy remekül mutatja a magyar munkaerőpiacot - a csókosoké a világ, a tudás nem számít. A cégek és a magyar gazdaság pedig beledöglenek. Vajon mikor lesz már vége ennek az igen káros szemléletnek?


Címkék: politika fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr811473561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.10.26. 10:10:26

Én úgy tudom, hogy valamelyik szurkolói csoport vezetője volt.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.26. 11:31:16

Nem vagyok egy nagy foci rajongó, így ezt a srácot sem ismerem. De biztosan van aki nagyon jól ismeri, ha ilyen képzettséggel ennyi, és ilyen magas pozíciókat tölt be.

a_tom 2009.10.26. 11:33:10

Nekem is feltűnt már a fiatalember, akkor még nem tudtam hogy végzettsége és tapasztalata sincs, csak furcsálltam hogy ilyen fiatalon ilyen magasra jutott. Persze lehetséges hogy valaki zseni és megelőzi kortársait, de a brilliáns intellektust sem láttam a szemeiben csillogni...
Ezt találtam róla, kicsit árnyalja a képet:
www.pepsifoci.hu/node/6410

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.26. 11:54:00

@a_tom: hát, ez a cikk nem árnyal, ellenkezőleg... eredmény az, hogy megfűzte Csankot? Meg jó a kapcsolat az Újpesttel? :-)

Ehhez képest a Fradi 3 évig volt a másodosztályban, jelenleg óriási pénzből sikerült egy kifejezetten gyenge csapatot építenie egy nulla edzővel... szóval mondanám, hogy semmi baj, hogy nincs végzettsége, meg nyelvtudása, meg tapasztalata, ha ott lennének az eredmények - de azok sincsenek. Mondhatnám az abszolút csőd. Rossz nyelvek szerint azért van még a Fradinál, mert az angoloknak feltétel nélkül engedelmeskedik (magyarul egy báb).

a_tom 2009.10.26. 12:42:47

@Droli:
Lehet hogy nem az árnyalja a megfelelő kifejezés, arra gondoltam hogy van benne plusz információ, megerősítés. Beismerem, nem vagyok a szavak mestere, még médiaakadémiára sem jártam :)

dr. Wilbur Swain 2009.10.29. 17:46:17

Berki egy iszonyat gyenge cserekapus volt a Fradiban
viszont jó hely lehet a kispad, mert Szeiler is a vezetőségbe került onnan

OmegA404 (törölt) 2009.11.02. 13:10:58

Legalább szeret kúrni az is valami.

nimrod666 2012.05.29. 19:23:02

Fingom sincs ki ez a faszkalap, de mostanában minden cikk erről a seggről szól...

süti beállítások módosítása