Skip to content


Szilveszter, petárda, baleseti sebészet

Szerző: Slanger - 2009.12.28. 08:13

Bookmark and Share

Mindjárt itt van a nap, amikor mindenkinek kötelező érvénnyel jól kell magát éreznie. Bulizni, inni, örülni hogy vége az évnek, és hogy jön a következő. A szilveszternek már már általános velejárója a tűzijáték, a petárda, és az egyéb hangkeltő eszközök . Jó móka a pirózás, pláne ha nem vágja ki az ember szemét a kínai technika. A baleseti sebészeten ugyanis nem lehet túl muris az újévet köszönteni. Egyébként december 28-31. között, legálisan lehet venni különböző pirotechnikai cuccokat, de a hagyományos petárdát idén is tilos használni. Tavaly is tiltották a petárdát, mégis mindenki azzal szórakozott, aminek a kutyák fenemód tudtak örülni. Azért elrettentésül itt van egy remek videó, mielőtt a gyereked kezébe adod az egyébként tiltott petárdát, hogy azzal ijessze meg a többi kölyköt.

 

 


Címkék: szilveszter hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr41617992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.12.28. 10:16:15

Nehéz fogható fel, hogy miért van szükség az örömködéshez a petárdára? Félelmetes. Sajnos a fiatalok igen nagy részéből teljesen hiányzik az egészséges félelemérzet. Ez nagy részt a szülők nevelési hiányossága. Oké van fiatalos hév, de az nem lehet egyenlő a hülyeséggel. Persze mindenki azt hiszi, hogy vele aztán nem fordulhat elő baleset. És ha másnak okozza?
2000 szilveszterén a kisvárosunk Fő terére kimentünk éjfélkor. Azt az eszement őrületet ami akkor (is) volt, halálfélelmet okozott. Nekem még szegény kutyákért is fáj a szívem.
Megéri? Nem éri meg. Mikor jutnak el fejben eddig a gondolatig?

Veronikamama 2009.12.30. 16:08:30

Minden figyelmeztetés hiábavaló, mindig történnek balesetek tragédiák, de nem tanulnak belőle.
Sajnos, most igy lesz, itt a lakóhelyemen ma már a petárdák durrogtak,olyan szegényes öltözetű fiatalok dobálták, akiknek talán kenyérre sem nagyon telik. A szülői felügyelet sehol sincs, a gátlástalan kerekedő pedig eladja a petárdát.
De mi lesz szilvester éjszaka?????

kacsalekvár 2010.01.02. 11:28:07

Azt mondják, a kutyák életéből egy év hét emberinek felel meg. Szegény ebek azt a hat pluszt valószínűleg szilveszterkor tudják le...

süti beállítások módosítása