Skip to content


A hét lúzere - Varga Zoltán

Szerző: Droli - 2010.01.07. 07:15

Bookmark and Share

(Bevallom, azt hittem, az ünnepi héten nem lesz hét lúzere, de nem :-)

 

Az előző hét lúzere Varga Zoltán futballedző lett, a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatáért. Gratulálunk neki!

 

Varga elég ellentmondásos személyiség. Egyrészt nagyszerű focista volt, később, mikor a Fradiba ment edzőnek, sokan szerették, de azóta mintha tudatosan rombolná azt a nimbuszt, amit akkor felépített. Azt eddig is tudtuk, hogy a magyar foci nem az igazi (finom voltam), de olyan szinten legyalázni játékosokat, edzőket, mint ahogyan azt Varga Zoltán tette a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában... hááát...

 

Kábé az egész netes futballvilág rajta röhög. Az egy dolog, hogy Dzsudzsákot nem tartja nagy számnak, a hollandok biztos nem értenek hozzá, hogy beválasztották a holland bajnokság álomcsapatába – de hogy nem tartja csapatjátékosnak? Dzsudzsák adta a legtöbb gólpasszt a holland ligában! Az U20-as csapat VB bronzérmét is le lehet minősíteni, de tagadhatatlan, hogy a magyar futballban az elmúlt évben megmozdult valami. Van már nemzetközi szinten ismert sztárjátékosunk, akinek a neve neves kluboknál kerül szóba (Dzsudzsák), volt csapatunk a Bajnokok Ligájában (Debrecen), a magyar válogatott is harcban állt a továbbjutásért, és nem sokon múlott (azok a fránya utolsó percek), illetve utánpótlásszinten is fel tudunk mutatni eredményt (U20). Ilyenkor nem illik ilyeneket nyilatkozni, hogy „Koman gyenge”, „Németh Krisztián soha nem lesz a Liverpool játékosa” (ez különösen most tűnik érdekes nyilatkozatnak, amikor a Liverpoolban bajok vannak, és lehet, hogy vérfrissítés lesz), ráadásul az is érdekes, ahogy leminősítette a szövetségi kapitányt. Ja, és magán kívül mást nem is tud elképzelni erre a posztra. Aha...

 

...meg kicsit el van tévedve azzal, hogy a magyar futballt három ember irányítja. Mezey ma a Videoton edzője (őszi bajnok lett a csapata!), edzőképzésén meg kb. mindenki kap papírt, aki indul; Kisteleki agymenéseit már mindenki figyelmen kívül hagyja; az meg egyenesen értelmezhetetlen, ki az a fővárosi klub tulajdonosa, akire gondolt, mint irányító. Várszegi már lényegében visszavonult, Hemingway csak a Honvédnál tényező, McCabe szinte nem is járt a Fradinál, az Újpest meg a Vasas pedig igen nagy bajban volt az őszi szezonban pénzügyileg. Ha már tulajdonosokról beszélünk, aki a futballt irányítják, talán a debreceni Szima, vagy a győri Tarsoly említhető meg, (esetleg a fehérvári Orbán Viktor :-)))), de a fővárosi klubtulajdonosok meglehetősen béna kacsának tűnnek manapság.

 

Persze neki is esett mindenki, hogy ugyan mutassa már meg, ő edzőként mit tett le az asztalra, de szerintem ez nem lényeg. Bírálni lehet kívülállóként is. De most pont nem érdemelték meg azok, akiket bírált.

 


Címkék: ahétlúzere

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr591652842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása