Skip to content


MSZP honlap: szavazz a Fideszre!

Szerző: Droli - 2010.01.11. 08:01

Bookmark and Share

Nem akartam a Fideszre szavazni, de engem meggyőztek - a szocik.

 

Ma a következő hír fogadott az Index címlapján: az MSZP most megmutatja, milyen lenne, ha a Fidesz kormányozna! Mondjuk engem jobban érdekelt volna, milyen az, ha az MSZP kormányoz, mert ez az elmúlt 8 év alatt nem derült ki, ami meg kiderült, az meg nem volt az igazi, de ezt inkább hagyjuk. Ettől függetlenül érdekelt ez a téma, mert a Fidesztől túl sok információt nem kapunk ezzel kapcsolatban, maximum egyet a „megszüntetjük, eltöröljük, bevezetjük” jelszavakból, meg néha Kövér és Mikola ingatja a fejét, mintha értene hozzá. De Szabó Zoltán szocialista képviselő tudja! Ő – egy másik elmebeteg, Meggyes nyomán – abból indult ki, hogy a Fidesz kormányzás a mostani Fideszes önkormányzatok teljesítményéhez fog hasonlítani. Meg is csinálták a honlapot, itt megnézhetitek: ezt hozza a Fidesz nektek, a teringettét, hogy a kutya rúgja meg!

 

Mit látunk a térképen? Narancssárgával vannak jelölve a Fideszes botrányok, kékkel meg az önkormányzatok kötvénykibocsátása az „utóbbi időkben”. (Figyelem! Nem a teljes adósság!) Elkezdtem számolni: összesen 19 narancssárga pötty, tehát ennyi fideszes botrány van. Hm, csak ennyi? Srácok, Keller Laci ugye jól van? Összesen 19 botrányt sikerült kideríteni? Az MSZP-től kb. egy hónap alatt összejön ennyi (aki nem hiszi, az olvasson Vastagbőrt). Egész Magyarországot be lehetne pirossal színezni, ha ezt ábrázolnánk. Szóval az MSZP meggyőzött: a Fidesz kevesebbet lop. Ez dicséretes.

 

Az adósságnövekményeket is érdemes vizsgálni. Itt érdemes hozzátenni, hogy az önkormányzatoknak elég nehéz dolguk van: nekik ki kell fizetni a számlát, akkor is, ha az állam nem ad rá pénzt, miközben kötelező feladatként előírja. Márpedig mostanában a kormány szereti azt játszani, hogy kevesebb pénzt ad ugyanarra a feladatra, így főhet a feje az önkormányzatoknak, miből fizetik ki. Megnéztem például Debrecent, mely az MSZP szerint Fidesz-botrányközpont, és Kósa elképesztő adósságot halmozott fel: itt jelzik is, hogy 1,2 milliárd forinttal sikerült Kósának növelni a város adósságát. Fejenként ez 5819 Ft. Hogy milyen időszakban, az nincs kijelezve, mert minek (talán négy év?). Mi lenne, ha Kósa lenne a miniszterelnök, és – mint Szabó Zoltán írja – ugyanezt csinálná? 10 millió ember szorozva 5819 forinttal, az picivel több, mit 58 milliárd forint, azaz ennyivel növekedne Magyarország adóssága. Hát, Kósát miniszterelnöknek - mit miniszterelnöknek, királynak azonnal! Hol van most az államadósság, mennyivel is növekedett például az elmúlt pár hónapban? Vagy az MSZP kormányzás óta?

 

Szóval engem meggyőztek: a Fideszre kell szavazni! Ezt az MSZP elkúrta. Ekkora böszmeséget már régen csináltak. Mintha Szabó Zoltán szándékosan pofánvágta volna önmagát. Habár a választásokon várható eredményt elnézve lehet, hogy ez utóbbi kevésbé fájna neki.

 


Címkék: politika mszp fidesz napi fos

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr841662206

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kampány 2010: "Így kormányoztok ti" 2010.01.11. 12:32:01

Úgy tűnik az MSZP-nek teljesen elment az esze. Súlyos amnéziában, és skizofréniában szenved, valamint szerepet is tévesztett - nem is kicsit. Az elmúlt hónapokban ugye Szabó Zolika vasárnaponként sajtótájékoztatókkal örvendeztette meg a nagyérdeműt, me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyg 2010.01.11. 09:33:04

Az "ügyek" mondvacsináltak, pletykákra, tudatos torzításokra, rágalmakra építettek. Néhány példa: Tatbányán felmentették a megvádolt fideszes képviselőt, Nagykőrösön közbeszerzési pályázaton nyert az a vállalkozó, akinek cége (Duna Aszfalt) 500 főt foglalkoztat és hosszú referencialistája van (pl. Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., Magyar Közút Nonprofit Zrt).
Nincs esztergomi mélygarázs-ügy, réges-rég lezárták a nyomozást, mert nem volt bűncselekmény. Lehetne még szálazni, de minek.

BéKu 2010.01.11. 09:44:10

@nyg: Salgótarjánban pedig nincs "ügy". Egyelőre. De ha lesz is a példaként hozott esetből, akkor is baromira messze van bármiféle korrupciótól. A polgármester hozott egy rossz döntést. Szimplán hülye volt - ennyi.

Viszont beszéljünk már arról, hogy példának okáért tarjánban a tavalyi évi elvonások, meg válság ellenére is csináltak egy korrekt költségvetést, amit be tudtak tartani. Működik minden, az adósság állomány egy részét majdnem teljes egészében visszafizették. Teszik mindezt úgy, hogy a központi források csökkennek, amúgy pedig Salgótarján eleve az egyik legsz*rabb hely, 20-25%-os munkanélküliséggel, a válság miatt 3 gyár(!) ment csődbe és dobta be a törölközőt.

A tarjáni MSZP-sek amúgy ott is hajlamosak elfeledkezni magukról, meg arról hogy a pártjuk mit csinál országosan. Ők ugyanis úgy vannak vele, hogy több MSZP is van, vannak a jó MSZP-sek, meg a rosszak. Vannak a régi MSZP-k, meg az újjak... Agyrém :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.11. 15:57:20

"Szóval az MSZP meggyőzött: a Fidesz kevesebbet lop. "

Már ha éppen ellenzékben van :-)

nyg 2010.01.12. 09:07:56

Fedor
A poszt ésa hozzászólások sem a lopás mennyiségéről szóltak kedves Fedor, hanem arról a szánalmas erőlködésről, amit Szabó Zoltán, egy teljesen hiteltelen párt, teljesen hiteltelen figurája (lásd kerékbilincs ügy) produkált. Néhány (!) mondvacsinált ügyet hozott fel, amelyekről pillanatok alatt kiderült, hogy nem ügyek. Mindezeket akkor,amikor teljesen ellepte őket a korrupció szennye. Hát így állunk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.12. 14:03:10

Egy szóval se írtam, hogy nincs igazad. De, sajnos igazad van. De attól még a másik oldaltól sem vagyok elájulva :-)

goph-R 2010.01.21. 16:32:20

@ani20: jól teszed, én sem :)

és még mielőtt beszólna valaki, hogy "demárpediglen muszáj, mert valakit választani kell", akkor a válaszom: "nincs kire", ha pedig ezen felháborodva felhozná valaki, hogy "depedig az életben is van olyan, hogy választani kell két rossz közül", akkor annak annyi a válaszom, hogy "de itt választhatom azt, hogy nem választok :) ill. ezzel jelzem, egy párt sem méltó arra, hogy rá szavazzak". ez után már csak személyeskedés következhet :D

Veronikamama 2010.02.15. 11:18:27

@Fedor: Annyira egyetértek a beirásoddal. Vajon miértis?Mert igazad van.

süti beállítások módosítása