Skip to content


A Fideszben nem lehet saját véleményed!

Szerző: Droli - 2010.01.29. 13:21

Bookmark and Share

(Úgy tűnik, ma ilyen fideszes napunk van...)

"Az Alkotmánybíróság döntésével viszont a józan ész diadalmaskodott. Mádi László tegnap a Fidesz álláspontjával ellentétesen nyilatkozott, ezért nem szerepelhet a Fidesz listáján az országgyűlési választáson" - tette hozzá Cser-Palkovics András.

Mádi László fideszes politikus a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete csütörtöki rendezvényén úgy fogalmazott, hogy az ingatlanadót "rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető".

Forrás: fidesz.hu

Lefordítom: Mádi László nem úgy bőgött, ahogy a Fidesz vezetése elvárja a birkáitól, ezért gyakorlatilag véget vetnek politikai karrierjének a pártban.

Gusztustalan, habár eddig is alkalmazott módszer. A parlamenti szavazások ugyanígy működnek: a párt kiadja, melyik gombot kell nyomni, aztán azt kell nyomni, punktum. Ja, ha egy képviselő azzal nem ért egyet, és önálló véleménye van, és ne adj isten, egy másik gombot nyom meg - nos, akkor jön a felelősségre vonás, a magyarázkodás, és a szankciók. Többek között ezzel is sikerült nevetségessé tenni a magyar országgyűlést.

Ráadásul itt nem is arról van szó, hogy Mádi annyira szembe ment volna a párttal. Olvassuk el figyelmesen ezt a mondatot: "rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető". Lefordítom, hogy a bólogatójánosok is megértsék: most nem jó ötlet a bevezetés, de később, ha megvizsgáljuk még egyszer az ügyet, ÉS a társadalom sem utasítja el, bevezetHETő. Ennél feltételesebben nem is lehetett volna megfogalmazni. Miért, mit akar a Fidesz? Nem lesz ingatlanadó legalább 1000 évig, mert 2010-ben valami kis senki azt mondta?

A legszebb a dologban, hogy az ingatlanadó az a kérdés, ahol a politikai pártok és a társadalom is kb. egyetért, hogy legyen; a vita inkább azon folyik, hogy milyen formában, és mekkora értéktől. Nos, ezzel a viszonylagos konszenzussal megy szembe a Fidesz, valami félreértelmezett kampányolás során. Mert a kampány nem azt jelenti, hogy azt kell mondani, amit a választó hallani akar, és meg kell ígérni mindent. Ezen a korszakon - remélhetőleg - már túlvagyunk valamennyire, ma már több ember kitörölte a csipát a szeméből, és látja, hogy arra, amit a pártok ígérnek, nem szabad építeni. Így a Fidesz pont az ellenkezőjét fogja elérni annak, amit szeretne. És még innen is lehet bukni, ne felejtsük el.

Mádi nem volt jó birka a Fidesz szerint, nem úgy bőgött, ahogy elvárták, ezért elzavarták az akolból. Szomorú.


Címkék: kampány politika fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr181712346

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A FIDESZ kirúgja Matolcsyt és Orbánt 2010.01.29. 20:59:03

Legalábbis nem tudok másra gondolni azt a hírt olvasva, miszerint azonnali kirúgás volt a jutalma Mádi Lászlónak, mert egy szakmai fórumon azt merte mondani, hogy  Az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalo...

Trackback: Az értelem bére 2010.01.29. 16:13:04

  Mádi László, a Fidesz szakpolitikusa azt találta mondani egy tegnapi szakmai konferencián, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, hosszabb távon azonban (megfelelő ingatlan-nyilvántartás alapján, gazdasági konjun...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ókút 2010.01.29. 14:02:48

jelentem én tudtam,sőt minden agyát használó ember tudja,de valamiért nem mondja!

pbgi 2010.01.29. 18:18:57

Vajon melyik az az MSZP-s politikus, aki Mesterházy vagy Lendvai nyilatkozataival szembeszáll a kampányban?
Nehéz lesz találni. Nincs ilyen.
Nem azért, mert nincs különvélemény. És nem is birkák.
Erről szól a kampány.

Ez a post egyébként elég demagóg, mindenkinek tudnia kell ugyanis, hogy a kampányban a pártlogók versenyeznek és nem a politikusok. Így itt a "mindenki egyért" elvnek kell érvényesülnie. Csak az a kórus van sikerre predesztinálva, amely egyhangon énekel. Ha valaki alul intonál, azt bizony ki kell tenni.
A politikusok véleménye majd ősszel számít. Az sokkal kevésbé a pártok harca.

2006-ban a Fidesz Mikola és Semjén hangzatos kijelentései miatt veszített. Akkor senkit nem zárt tett ki a csapatból Orbán. Rá is fázott.
Aki nyerni akar, annak nincs lehetősége hibázásra.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.29. 18:32:53

@pbgi: értem amit írsz, csak nem értek veled egyet :-)

Hozzátenném, annyira nem ment szembe Mádi a hivatalos Fidesz állásponttal. Rövid távon elveti, hosszú távon meg épp elég feltételes módot fogalmazott meg. Pont egy ilyen nyilatkozatra lehetne alapozni, ha a jövőben a Fidesz mégis be akarná vezetni az ingatlanadót - mert inkább ezt vezessék be, mint mondjuk egy fogyasztási típusú adót. Szerintem a Mádi nyilatkozatot kellett volna inkább magukévá tenniük.

Veronikamama 2010.01.30. 06:44:34

Igaza van a Mádinak. Hol van ma egy orszégos kataszter az ingatlanokról? Sehol. Ezt előb el kell késziteni, hozzáértő ingatlanszakértőkkel, akkor majd lehet ingatlanadóról beszélni.
A változásokat pedig a tulajnak lenne kötelesége közölni az illetékes hivatallalal, igy naprakész lehetne a nyilvántartás. Aki elmulasztaná, ott birságot alkalmazni.
Jó lenne végre rendet teremteni minden téren.

Kevercs 2010.01.31. 14:31:34

Sajnos a FIDESZ nem elvi okokból nem akar ingatlan-adót, hanem azért mert O.V.nek, ill
családjának nagyon sok magyar ingatlan van a tulajdonában, s nyilván nem akarnak emiatt
adakozni, még a Magyar Államnak sem. Tehát ez az álláspont a közvetlen FIDESZ holdudvarnak
nagyon fontos. Lehet, hogy az MSZP-s képviselők sem nagyon akartak adózni, mert a törvény
szövegét "szándékosan elrontották", s az Alk. Bíróság talált is benne hibát ?

Veronikamama 2010.02.01. 08:48:03

Miért nem lehet jövedelmi alapon kivetni az ingatlanadót? Teszem azt aki minimálbérbő él, de megörökölt 1-2 ingatlant az miből fizesse az értékalapút? Mert van még két kiskorú gyermek, azoknak tartogatja az ingatlanokat, ha felnőnek legyen hol lakniuk. Nem kellene ellehetetleniteni a jövő nemzedékét is., még ennél is jobban.

asim 2010.03.25. 22:29:32

@pbgi: Tiszta rákosi elv.módszer.Igaz ez minden parlamenti pártra.

süti beállítások módosítása