Skip to content


Petőfi politikai-hasonmásverseny

Szerző: Droli - 2010.03.15. 07:45

Bookmark and Share

Melyik politikus hasonlít legjobban Petőfire? Mármint nem politikailag, hanem kinézetre. Minden nagyobb pártból választottam egy (ismertebb) jelöltet; a végén lehet szavazni is!

Ez Petőfi hiteles fényképe, így nézett ki ő. Kicsit más, mint ahogy az ünnepségeken ábrázolják, félhosszú hajjal, pödrött bajusszal. Rá nem szavazhatsz :-)

Mesterházy Attilát szerintem nem kell bemutatni; ő az MSZP miniszterelnök jelöltje. Mondjuk ez ma inkább halmozottan hátrányos helyzetet takar, de mindegy. Az arcszőrzete és a füle hasonlít leginkább a költőre. De tegyük hozzá, Mesterházy azóta nem így néz ki, de Petőfi sem. 

A Fideszből Varga Mihályt választottam, aki annyiban hasonlít Petőfire, hogy mindketten kunságiak. Jó, Varga nagykunsági, Petőfi kiskunsági, ráadásul Petőfi csak születésileg oda való, de mit csináljak, kit rakjak ide Dr. Pelznét? Arca mindenesetre hasonlóan szikár. (Vajon mi lenne a véleménye Petőfinek a svéd nyugdíjrendszerről?)

 

Őt lehet, hogy nem ismeritek: Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségének tagja és szóvivője (az MDF közelmúltjából okulva tegyük hozzá: még). Ő sikerrel indulhatna egy Mesterházy Attila hasonmásversenyen is. (Versenyen kívüli kérdés: mi lóg ki a zakójának a zsebéből?)

A Jobbikból Szegedi Csanád a jelöltünk, aki a párt EP képviselője. Mondjuk ő kevésbé szikár termet, de bajsza-szakálla ígéretes. Lehet Mesterházy azért vágatta le a magáét, mert ezzel is el akart határolódni a Jobbiktól?

(LMP-s olvasóinktól elnézést kérek, de nem igazán találtam Petőfire hasonlító politikust. Lehet Más a Petőfi? Mindenesetre ha tudnak ilyenről, írják meg kommentben...)

 

 

 


Címkék: ünnep petőfi mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr381836729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.03.15. 08:46:08

Látom jól elszórakoztál. Én biztos kipingáltam volna őket, ahogy az irodalom és töri könyvekben szokás :D

2010.03.15. 10:43:26

Az LMP-nél Vágó Gábor kiköpött Petőfi.
<img src='http://www.greenfo.hu/fotok/nagy/4436.jpg'>

respecta /01 2010.03.15. 18:19:20

Fent majdnem döntöttem, de @iii: jelöltje viszi a pálmát! - a más javaslatra nyomtam tehát.
@Vorg a Halhatatlan Báró: :-DD

anarcho78 2010.03.18. 14:23:36

van a nyomi rákay philip, tudjátok a régi zenetévéből. az is hasonlít rá kicsit

süti beállítások módosítása