Skip to content


MDF-kísérlet

Szerző: Droli - 2010.03.25. 08:12

Bookmark and Share

Van egy elméletem: az MDF mint „igazi politikai párt” valójában nem létezik, hanem egy szociológiai-pszichológiai kísérlet alanya. Legalábbis másként nehéz megmagyarázni a történteket.

 

A kísérlet során a tudósok azt a kérdést vizsgálják, hogy meddig lehet még hülyíteni az embereket. A kísérlet módszere az, hogy a párt abszolút logikátlanul viselkedik, vállalhatatlan döntéseket hoz, azzal a céllal, hogy összezavarják a szavazókat, és a kérdés az, hogy mindezek ellenére szavaznak-e az adott pártra?

 

Kezdődött azzal, hogy az MDF négy éve centrumpárt szerepet vett fel, és ezzel sikerült is bekerülniük a parlamentbe. Ekkor még hangsúlyozták, hogy a Fidesztől és az MSZP-SZDSZ-től is ugyanakkora távolságot tartanak, ennek ellenére egyre többször együtt szavaztak a kormánnyal. Az EP választáson gyakorlatilag „Borkos párttá” alakultak, és ez be is jött. Ezt a szerepet próbálták tartani az idei választásokon is, míg ki nem derült, hogy Bokrosnak esze ágában sincs magyar országgyűlési képviselővé válnia, jól elvan ő Brüsszelben. Kérdés: a Bokros-hívők akkor most kire szavaznak?

 

Na, meg nagyon szép történet az is, ahogyan összefeküdtek az utóbbi húsz év egyik legkorruptabb pártjával, az SZDSZ-szel. Az MDF tulajdonképpen „ősi ellensége” ennek a pártnak, és végig ellenkező oldalon álltak, de most egymásra találtak. Összeálltak egy olyan SZDSZ-szel, mely vállalhatatlan, támogatói háttere nincs, ellenben ezer oldalról támadható. Kérdés: a konzervatív szavazók akkor most kire szavaznak?

 

És itt az újabb botrány: az országos lista állításánál ennek ellenére megvannak a problémák, hiszen gyakorlatilag nem maradt ütős név a csapatban, és sok kis szerencsevadász nímanddal próbálják feltölteni a keretet. Igen ám, de még van pár ős-MDF-es, aki a fenti botrányok ellenére is kitart(ana), például Csapody Miklós. Erre mit csinálnak? Nem adnak neki befutó helyet, mert kell a hely pár SZDSZ-esnek, akik jelenléte – őszintén szólva – nem oszt, nem szoroz. Erre Csapody MDF plakátokat tépked. Mi ez, ha nem az MDF halálának legszebb szimbóluma? És a kérdés: a régi „véremdéefesek” akkor most kire szavaznak?

 

A válaszokat megkapjuk április tizenegyedikén. Érdekes, hogy az MDF a budapesti listától várja a bejutást, ami felveti Budapest felelősségét, és az ott élők „megetethetőségi” állapotát. Az MSZP az utóbbi választásokat mindig Budapesten nyerte meg, és Budapesten sikerült többször is megválasztani polgármesternek ezt a Demszky Gábor nevű tojásvonzó, semmiről semmit sem tudó fazont. A választások során nagy kérdés lesz az is, hogy vajon sikerül-e (ismét) megetetni a fővárosiakkal egy ilyen szintű maszlagot? Beveszi-e a budapestiek gyomra ezt az MDF komédiát?

 

A kérdésekre a válaszokat nemsokára megkapjuk, és akkor kielemezzük.

 


Címkék: választás mdf választás?

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr501865734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az MDF balhé belülnézetből 2010.03.26. 12:10:13

A Facebook-on keresztül jutott el hozzám az alábbi levél.Úgy gondolom, hogy most, amikor az MDF totális össztűz alatt áll, talán érdemes lenne a nyilvánosságnak is megismernie azt, hogy milyen ezt belülről megélni. Kedves Barátunk! Ha megkésve is, de ...

Trackback: Mit keres még Bokros Lajos az MDF-ben? 2010.03.26. 09:58:13

Akár veszi a kalapját, akár kitart, ez a márka már nem az, ami 2009-ben volt. Az MDF magával együtt Bokros Lajos politikai potenciálját is ledarálta. (Fotó: mdf.hu) Az MDF a teljes csőd szélén áll. Az elnökség „kiszervezte” maga alól ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.03.25. 11:33:08

Mikor tegnap ezt megírtam, még volt fővárosi listája az MDF.nek... azóta már az sincs - jelen állás szerint.

loláb 2010.04.05. 17:25:04

Én, amikor Bokrost jelölték az EP-be, megmondtam, hogy figyeljétek meg, ő lesz a miniszterelnök jelölt is. Onnan gondoltam, hogy Bokrosnak a szakértelme vitahatatlan, de mi a szart keresne ő az EP-be? Miért nélkülözhetetlen ő oda? Nyilván semmiért, azaz egy dolog miatt: főpróba az OGY választásra. Ha Bokros bejuttatja őket az EP-be, akkor lehet ő a miniszter elnök jelölt is. Bejött.
Ha az MDF nem esik szét április 11-e után, akkor Bokros Lajos lesz a főpolgármester jelöltjük is, meglássátok.
Persze az ő jelölés

süti beállítások módosítása