Skip to content


Szolgálati közlemény: "A folytatáshoz kattints ide" gomb

Szerző: Droli - 2010.05.30. 21:52

Bookmark and Share

Kedves olvasók!
Egy újítást vezetünk be a Tudtad blogon, "A folytatáshoz kattints ide” gombot, egyelőre kísérleti jelleggel. Aki olvassa például a Vastagbőrt vagy a Tékozló Homárt, azt nem éri semmilyen meglepetés, hiszen ott már régóta alkalmazzák ezt a technikát. Ha meg szeretnéd tudni, mi ennek az oka, illetve milyen előnyei lesznek, kattints a "Folytatáshoz kattints ide" gombra!

A blogunk eddig “főlapos” volt, azaz a tudtad.blog.hu címen el tudtátok olvasni az eddigi posztokat teljes terjedelmében. Ennek azonban volt egy nagy hátránya: rettenetesen hosszú volt a címlapunk, és ezért sokáig tartott betölteni, ráadásul az utolsó 25 poszt tartalmát csontra letöltötte, képestől, ábrástól, mindenestől. Az új rendszer csak a posztok elejét, “étvágycsinálóját” fogja betölteni, nem a teljes posztokat, ezáltal a blog letöltése sokkal gyorsabb lesz. Ez az egyik előny.

A másik nagy előny az áttekinthetőség lesz. Nálunk gyakran jelennek meg hosszabb írások, elemzések, viszont egy-egy ilyen írás áttekinthetetlenné tette a címlapunkat, mivel “lenyomta” a többi posztot. Ezt a problémát küszöböli ki a “folytatáshoz kattints ide” gomb, mely csak a poszt elejét fogja mutatni, így hosszabb görgetés nélkül is látjátok az előző témákat. Természetesen továbbra is olvashattok majd hosszabb, elemző posztokat, melyek amúgy nagy népszerűségnek örvendenek :-)

A harmadik dolog nem lesz ilyen látványos, de legalább ugyanilyen fontos: a jobb oldalon található toplistánk sokkal pontosabb lesz. Jelenleg a toplista ugyanis nem tükrözi a posztok tényleges népszerűségét, inkább a “melyik posztra hivatkoznak a legtöbbet?” kérdésre ad választ. Az újításunkkal viszont ez változik, és azt fogja mutatni, hogy ti, olvasók, melyik posztot olvastátok a legtöbbször.

Egyelőre kísérleti stádiumban működik a dolog, az esetleges hibákért elnézéseteket kérjük, de remélhetőleg tetszeni fog ez az újítás mindenkinek! Sokat tudtok segíteni, ha az esetleges hibákat vagy észrevételeket (pl. tetszik-e a dolog vagy sem) jelzitek itt, a kommentekben. Előre is köszönjük az észrevételeket.

A Tudtad csapata


Címkék: szolgálati közlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr912043273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.05.31. 11:43:58

Nagyon szuper ez a "Bővebben" gomb, bár mivel én rss olvasóval követem, így a főoldalt csak ritkán használom. A toplista viszont bugos szerintem, mert ha jól látom, egyik se volt olyan, ami index címlapos lett volna, pedig az lenne a logikus, hogy amelyik posztra onnan jöttek, azt olvasták a legtöbben :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.05.31. 11:56:48

@daniferi: A toplista később áll helyre úgy kb. egy hét múlva, mikor érezhető hatása lesz a változásnak.

süti beállítások módosítása