Skip to content


Hogyan reagálta túl a piac egy képviselő nyilatkozatát?

Szerző: Droli - 2010.06.08. 12:57

Bookmark and Share

Hogy mekkora balhé volt múlt héten Kósa kijelentése miatt!

Álljunk már meg egy pillanatra! Ki az a Kósa? Ő a Fidesz országgyűlési képviselője, és Debrecen polgármestere. Normális pártban már rég a párt első embere lenne, de hát a Fideszben Orbán szemmel láthatóan fél tőle, ezért letette Debrecenbe, jó távolra Budapesttől, és Kósa elfogadta ezt a szerepet, így a dolog működik. Szóval ott áll Kósa, 1 db országgyűlési képviselő (386 van belőlük), aki nem államtitkár, nem miniszter, és hadovál valamit Normális világban nagy ívben sz...óval figyelmen kívül hagynák, mint mond. Azt mond amit akar, ha hülyeséget mond, hát mondja. Kósa beszél valami csontvázakról, meg csődközeli helyzetről, de ő, a hős, meg a hős pártja majd megoldja. Mondja ezt egy országgyűlési képviselő. A sajtó felkapja, mert jól hangzik.

... ott ül a távolban a bróker. Nyugodj meg, egy nap alatt többet keres, mint te egy hónapban. Azt sem tudja, hol van Magyarország, Afrikában-e vagy Ázsiában, Kósáról meg pláne fogalma sincs. De látja, hogy valami csőd meg Görögország van a dologban. Nosza: szaladjunk, adjuk el, gyorsan, pánik, hiszti, áááá, meg önbeteljesítő jóslat. Az sem érdekli, ha veszteséggel száll ki a dologból. Az OTP árfolyama zuhan 15%-ot, miközben a bank teljesítménye nem változott. A forint gyengül, mintha az ország gyengülne, miközben valójában nem változott semmi, minden megy az útján (+ a sajnálatos árvíz).

Gyerekek, ez az a nagy nemzetközi pénz- és tőkepiac, melynek fényesre nyaljuk a valagát, és mely gombnyomásra összeomlott 2008-ban. Ez az úr ma a világban. Bírom, mikor a közgazdaságin a matekot nyomják ezerrel, miközben a pszichológia meg valami eldugott röhejmodul. Pedig a mai pénzpiac sokkal inkább pszichológia, meg várakozások elemzése, és nem tisztán matek, pláne nem logika!

Megvan még Jézus születésének története? Tudjátok, mikor a rómaiak megöltek minden újszülött fiút... a pénzpiac Jézus-története jóval egyszerűbb lenne: a római helytartónak elég lenne csak azt híresztelni, hogy minden újszülött fiúgyermeket halva szeretne látni, mert utána szisztematikusan átnéz minden házat, és ahol élő újszülöttet lát, azt a katonái gyilkolják le, de utána a római légió is “végigmegy” a ház asszonyán; és erre szépen a népek (vagy legalábbis elég sokan lennének), mint a kezes bárány, megölnék  a gyermekeket. Illetve ezt tenné a pénzpiac egy része, mert a régi zsidók többsége szerintem elrejtette volna a gyermeket. Ja, és a poén: két nap múlva azt mondaná a helytartó: hát, a császár leállította a parancsomat, így nem ölünk meg senkit. Hoppá, ezt megszívtad!

Most tudjátok, hogy mit nem értek? Hogy miért lett Kósa nyilatkozata így felfújva. Ha pl. Lezsák mondja ezt, akkor is ez lett volna? Vagy mondjuk Kövér? Szalay? Páva? Legalább tíz politikust tudok most kapásból mondani, akinek nagyobb befolyása van a magyar gazdaságpolitikára, mint Kósának. Tényleg, egyáltalán hogy lett ebből akkora balhé, hogy még a CNN is azzal foglalkozott, hogy mit mondott valami debreceni gyerek?


Címkék: fidesz botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr342061113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása