Skip to content


Spórolás lemondás nélkül – Tuti üzlet 4.

Szerző: bogancs - 2010.07.02. 06:50

Bookmark and Share

A fogyasztói társadalomban kialakult szokások és a TV által sugárzott, sokszor a pszichére ható reklámok rendkívüli pazarlásba zavarják bele a mai kor emberét.

Tuti üzlet sorozatunkban néhány praktikus ötlettel ismertetjük meg olvasóinkkal, amelyekkel bárki úgy spórolhat, hogy közben nem kell lemondania semmiről.

Az előző részekben megnéztük a fogmosás, a kontaktlencse viselés és a lakásvilágítás témákban rejlő lehetőségeket. Most, hogy a svájci frank árfolyama újra történelmi csúcsokat dönget, devizahiteles sorstársaimmal együtt újabb megtakarítási lehetőségek után kell néznünk. Nézzük ezúttal a kézmosást és a szappanhasználatot.

Korábban szilárd szappant használtunk mind a kézmosáshoz, mind a fürdéshez. Manapság azonban divatosabb és persze kényelmesebb is a folyékony szappan. A folyékony szappan adagolók használata azonban sok esetben pocsékláshoz vezet. Egyrészt sokan eleve adagolóval vásárolják meg, ilyenkor az adagoló árát is ki kell fizetni minden egyes alkalommal, másrészt a szükséges mennyiségnél sokkal többet adagol egy-egy nyomásra. Nekem az a tapasztalatom, hogy az utántöltő használata sem megoldás, ugyanis a „gyári” adagoló maximum két-három utántöltés után bemondja az unalmast. Persze nálunk kisbabák vannak, akik időnként le-leverik a mosdókagylóról, lehet, hogy ez az oka az alacsony élettartamnak.

A kereskedelemben lehet kapni dizájnos szappan adagolókat is jó drágán, ezek is megteszik egy darabig, nekünk ezeknél általában az adagolófej szokta bemondani az unalmast. Ráadásul a szappan pocsékolására legtöbbször ez sem ad megoldást.

Az eheti tuti üzlet tippünk tehát a folyékony szappan habadagoló. Nagyon ritkán és nagyon kevés helyen, de lehet ilyet kapni mindössze néhány száz forintért. Masszív, tartós és nagyon ötletes, praktikus szerkezet. Működési elve: A folyékony szappant felesben vízzel hígítva, összekeverve töltjük az adagolóba, így az gombnyomásra szappanhabot ad. Ez a hab már vízben feloldódott szappant tartalmaz, így sokkal könnyebben habosodik a kézben, ezáltal kevesebb is elég belőle. Ráadásul a vízzel hígítás miatt eleve feleannyi fogy egy-egy gombnyomásra. Nekünk ez vált be. Néhány ezrest ezzel is lehet spórolni évente mindenféle lemondás nélkül. Sőt, azt lehet mondani, még komfortosabb is.


Címkék: üzlet frank spórolás tuti nélkül folyékony lemondás szappan svájci habadagoló

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr372122076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása