Skip to content


"...megtörölte a homlokát. A szemöldökétől egészen a háta közepéig."

Szerző: Slanger - 2008.12.29. 17:29

Bookmark and Share

Ősz van. A villamos már sárgul. Panni vidáman, ugrálva próbálja elérni a leszállást jelző gombot. Gyönyörű lány. A napba lehet nézni, a kvarclámpába nem. Szép, hosszú, vállig érő füle belelóg a szemébe. Megáll a busz. Panni leszáll. A vezető kinyitja az ajtót. Éppen most kanyarodott be egy autó a közértbe. Panni tovább libben. Meglátja, hogy már benn áll a villamos a megállóban. Eszeveszett futásba kezd, de hiába. Egy karnyújtásnyira van az orra hegye a szemétől. A suliba menet egy vitorlázó repülőgépet pillantott meg az égen. Szabályos kört írt le a lába. Sietnie kellett, nehogy elkéssen. Kettesével szedte a lépcsőket. Majd a kanyarban eldobta. A nagy futásban elfáradt, és megtörölte a homlokát. A szemöldökétől egészen a háta közepéig.

Odalépett a tanterem ajtajához, és bekukucskált a kulcslyukon. Ha valaki bentről szemlél kifelé, akkor láthatja, hogy milyen szép a szeme. Ilyenkor sajnos csak egy látszik. De hát párosan szép az élet. Panni belépett az osztályba. Petinek tátva maradt a szája. Másképpen nem fér be a foga. Panni volt a legjobb favágó az osztályban. A nagy futástól kilógó nyelvét visszatűrte a cipőjébe.

Ma van az úttörőavatás. Mindjárt két nyakkendőt is kap. Hogy rendesen átérje a nyakát. Most meg már este van. Panni csendesen horkol. Az üveg megrepedt. Két macska megdöglött. Ez egy csendes éjszaka. Azért van valami szép benne is. Fogai gyönyörű fehérek. Szinte művészi pontossággal illeszkednek egymáshoz. Most is mosolyog. Álmában. Kivillan mesés foga. A pohárból.

Reggel csörög az óra. Panni kapcsol. Körülnéz, majd kinyitja a szemét. Kezdődik elölről.


Címkék: a day

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr65847187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása