Skip to content


Keressük a kiskaput, adhatnál egy tippet!

Szerző: Slanger - 2009.01.05. 19:59

Bookmark and Share

Találékony a magyar?

 

Megszívjuk! Sokan.
 
Attól tartok a mutyinak vége, legalábbis egyelőre. Hála az új házipénztár szabályozásnak, illetve a 250.000 Ft feletti készpénzes fizetés eltörlésének (cégeknél). Nincs mese, februártól mindenkit normálisan be kell jelenteni. Ha ez nem történik meg, rámászik a cégre az APEH, és azért vérzünk el. Nem lesz zsebbe fizetés. Vége az adómentesnek.
 
Tudom! Fehéredik a gazdaság. Na de milyen áron?
 
Magyarországon a kkv-k körében bevett gyakorlat a minimálbérre történő bejelentés. A bejelentett összeg nettóján felüli pénzt, zsebbe fizetik az alkalmazottnak.
 
A jelenlegi munkahelyemen az ügyvezetővel együtt heten dolgozunk. A mai meetingen felmerült annak a lehetősége, hogy ha nem találunk megoldást a fenti problémára, két embernek mennie kell a cégtől. Valószínű, hogy ez nem csak nálunk fog bekövetkezni, lehet hogy hamarosan téged is kirúgnak barátom.
 
Nem vagyok benne biztos, hogy így kell gazdaságot fehéríteni. A vállalkozókat megszívatják, mire ők alkalmazottakat küldenek el. Tehát az igen okos állam bácsi, bevasalja a munkáltatóktól a rendkívül magas közterheket, miközben munkanélküliséget generál.
 
Kösz srácok, nektek is boldog újévet.

Címkék: mutyi

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr52859966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2009.01.05. 20:32:42

Ördögi kör... :S
Vagy feketén tartasz el több embert, vagy legálisan kevesebbet, + cserébe a kirúgott alkalmazottaid bővítik a munkanélküliek táborát.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.05. 22:34:45

mondja az exem, hogy a 170e fizetese 410 be kerül a cegenek, meg tudom erteni ha valaki nem az allamot hanem a dolgozojat szeretne fizetni, de !

ahelyett hogy elcsapnatok magatoktol azt a kormanyt aki ilyen törvenyeket hoz, magatok is hozzajuk valtok hasonlova, hogy ugyan ugy csaltok mint ök.

Chintaran 2009.01.05. 22:43:03

Egy álnaív kérdés:

Ha a cégednél reális megoldásként felmerült az a két ember elküldése, akkor tulajdonképpen mi szükség volt eddig a munkájukra? Mert ezek szerint ha már be kell jelenteni titeket, akkor a munkahely "hirtelen" nélkülözni tudja majd két dolgozóját?!

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.06. 06:55:15

@Chintara: azért kell elküldeni a két embert, mert egyszerűen nem tudja a góré fizetni a járulékokat. a munkájukra szükség lenne, hiszen jó munkaerők. így majd mi szívjuk meg, mert lehet túlórázni, hogy az ő munkájuk is el legyen látva. a túlórapénzt azt el is felejtheted.

Nyomek 2009.01.06. 07:26:06

@Chintaran:
Egy reális kérdés: közalkalmazott-e vagy?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.01.06. 14:56:28

Mit akarsz megoldani? Értem, hogy két embernek mennie kell, ha nem tudják továbbra is zsebbe nyomni a "minimál+"-t. Miért nem tudják? Mi a konkrét akadály? Túl sok lenne az az összeg, ami a házipénztáron keresztülfut, vagy nem tom? Meg kell értenem a problémát, mielőtt hozzá tudnék böfögni valami okosat! :D

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.06. 15:00:08

@chicken, a 'Kérem, Szilyt ne!' lobbi alapítója: jól látod. túl sok lóvé megy keresztül a házipénztáron. ezen megbuksz az APEH-nál. azok rádszállnak....! A másik gond, hogy 250 felett csak átutalással lehet fizetni. nincs kápé

Chintaran 2009.01.06. 19:20:51

Nem vagyok közalkalmazott. Nem is értem, hogy ez a feltételezésed min alapul...

"a munkájukra szükség lenne, hiszen jó munkaerők"

Nekem ez nem kerek. Ha jó munkaerők, akkor nyilván megtermelik a cég nyereségén keresztül a költségeiket, nem? Ha esetleg olyan munkát végeznek, hogy az közvetlenül nem járul hozzá a profitképzéshez, akkor gondolom a munkájukkal azokat a dolgozókat segítik a cégednél, akik viszont a hasznot hozzák ezáltal kitermelve az ő foglalkoztatási költségeiket is. Azonban, hogy ha nélkülük is el fogjátok végezni ugyanazt a munkát, csak mondjuk több idő alatt (túlórával, amit nem fizetnek ki), akkor az már nem a céged problémája lesz, hanem a tied, hogy hajlandó vagy-e ilyen körülmények közt is maradni és dolgozni. A céged azt mondja, hogy ilyen feltételeket kínál, ha elfogadod, dolgozz, ha meg nem, akkor próbálkozz máshol. Igen, ez színtiszta zsarolás, dehát nézz körül a világban, gazdasági válság van!

Szerintem ilyen egyszerű ez. Vagy lehet ügyesen mutyizni is, de én személy szerint rögtön felmondanék, ha kiderülne hogy a cégem trükközni próbál. Dehát ez én vagyok, ti gondolkozzatok nyugodtan másképp :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.01.06. 22:03:52

@Tudtad?:
Nah, olvastam kicsit, most már nem vagyok barlanglakó. Ez az egész a záróállományokról szól, szóval hogy nap végén mennyi lóvé van a házipénztárban (továbbá hó végén és átlagolva).
Eddig megoldották valami himihumi módon az "extra" pénzek eltüntetését, magyarul a fizetést. Most annyiban változik ez, hogy a himihuminak a fizetésnapra kell dátumozódni, ennek megfelelően a készpénz napközben házipénztárba vándorol, onnan pedig a munkavállalóhoz. A többi meg a papírmunka. Amennyiben a 8 fő himihumizása egy dátumra nem megoldható, tessék csoportokat generálni, A csoport 3-án kap fizetést, B csoport 9-én.

budapestjovoje.freeblog.hu (törölt) · http://budapestjovoje.freeblog.hu/ 2009.01.07. 11:41:34

És munkahelyet úgy kell teremteni, hogy hagyjuk virulni az adócsalást, a feketemunkát? És arra gondolt a kedves minimálbéres tömeg, hogy ez neki hosszú távon nem érdeke? Mert mondjuk majd a minimálbérére fognak nyugdíjt számítani, ő meg még 65 év és a halál között akár több évtizedet nyomoroghat? (Mert takarékoskodni ebben az országban senki nem szokott.) Le kellene szokni arról, hogy lépten-nyomon hazudunk és adót csalunk, ez UTÁN jöhetne el az adócsökkentés időszaka.

kisvi 2009.01.08. 22:11:08

ajjajj, ez annál sokkal bonyolutabb szerintem, hogy ki lehessen jelenteni, hogy le az adócsalókkal, fizessenek rendesen járulékot, mert ha kiterlemik a cégnek, akkor miért ne. Ennyi erővel miért van 13 havi fizetés, miért jobb a közelkalmazottaknak, mint aki kiszolgáltatva gürizik, miért van egységes TB, miért, miért...

süti beállítások módosítása