Skip to content


Izland nyomában?

Szerző: Slanger - 2009.01.27. 18:01

Bookmark and Share

 

A gazdasági világválság hatására, tavaly év végén összeomlott Izland teljes pénzügyi rendszere. A munkanélküliség 1,9 %-ról az egekbe szökött, vagyis elérte a 4,8%-ot. A lakosság körében egyre nőtt az elégedetlenkedés, a kormánnyal szemben. Aggodalmuknak hangot adva, az utóbbi napokban az izlandiak a parlament előtt tüntetve, követelték a kormány visszalépését, és új választások kiírását.
 
2009. május 9.-én Izladon előrehozott választások lesznek.
 
Talán ezt nevezik demokráciának.
 
Lássuk, hogy mi a helyzet itthon,
 
Van cirka 8 % körüli munkanélküliség, ami folyamatosan növekszik.
 
Van egy olyan miniszterelnökünk, aki csitítja az államfőt, újévi beszéde miatt. „Hiszen nem olyan rossz a helyzet.”.
 
Van egy olyan kormányunk, aki csúcsról csúcsra jár, csak éppen a cselekvésre nem szánja rá magát.
 
Van egy olyan pénzügyminisztériumunk, aki a kormánnyal karöltve eljátssza Magyarország szuverenitását. De nem is folytatom, hiszen mindenki tudja, aki tagja ennek a 10 milliós közösségnek.
 
És a lényeg, Magyarországgal szemben Izlandon demokrácia van. Tehát, ha a nép úgy dönt, még a kormányt is „elüldözheti”. Nálunk egész más a helyzet. Lehet itt is tüntetni, meg demonstrálni. Azonban aki ilyen bűnre szánja el magát, az számoljon a következményekkel. Mert kérem, itt rendőrállam működik. Itt ki lehet lőni emberek szemét, itt meg lehet verni embereket. Itt használható a vipera stb.
 
Az ellenzék (Fidesz és a KDNP) az Országgyűlés feloszlatására szólítja fel a miniszterelnököt. Aki úgy gondolja, hogy "Gazdasági világválság idején van fontosabb dolgunk ennél"!
 

Miről is beszélünk?


Címkék: izland

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr62906539

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.27. 19:54:31

Oszoljanak!A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és töm…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2009.01.27. 18:16:57

Hali! Ebben az ügyben segits ha tudsz és van kedved:
startnap.com/mti

arvisura · turoczi.blog.hu 2009.01.28. 13:20:58

Az előrehozott választás jó volna, de ez a FIDESZ részéről is egy tajtikai játszma január 29-re. Rettenetes a Gyurcsány Rb, de pár centire ott kullog nyomukban a magyar politikai elit jó része (erkölcsi válság, szófosás)

süti beállítások módosítása