Skip to content


Álomból ébredve

Szerző: Droli - 2009.02.27. 09:34

Bookmark and Share

(Van az írországi magyaroknak egy közösségi portálja, az iranyirorszag.com. Ide sokszor írnak Magyarországról is, főleg kivándorolni készülő magyarok, s kérdezgetik esélyeiket, s mostanában sajnos nem sok jóval tudjuk biztatni őket (bővebben az ír válságról: itt). Ilyenkor gyakran megkapjuk, hogy "bezzeg a magyarok nem tartanak össze", meg hogy milyen szemetek vagyunk meg egyéb válogatott és moderált nyalánkságok... Rövid idő után rájöttünk, hogy ez azért van, mert a negatív (egyébként jószándékú) válasz nekünk csak egy válasz, de a beírótól álmait vehetjük el azzal, hogyha megírjuk neki, hogy például nulla angollal nem érdemes próbálkozni.)

De térjünk vissza napjaink álomországába, Magyarországra. Hogy miért álomország? Mert itt mindig álomszerű dolgokat ígérnek politikusaink, mi megszavazzuk, s rosszabb esetben teljesítik. Van itt kérem 13. havi nyugdíj (ezután is lesz, csak beépítve), álomszerű szociális háló, amit még a leggazdagabb országok sem nagyon engednek meg maguknak, meg minden egyéb... S választások idején politikusaink tovább szövik álmainkat: igen, lesz 14. havi nyugdíj is, meg adócsökkentés, meg ne a kisemberek fizessék meg, meg a szociális hálót fenn kell tartani - tulajdonképpen akármelyik párttól idézhettem volna.

Képzeljünk el egy ébredést! Jön egy párt, s azt mondja: tisztelt állampolgárok, ha ránk szavaznak, akkor a nyugdíjasoknak is kell TB-t fizetni (mondjuk 10%-ot), felemeljük az áfát 25%-ra, az szja-t 20%-ra, 4 millió felett 40%-ra, megszüntetjük az összes adókedvezményt, napidíj, vizitdíj, meg amit akartok, minden lesz, bármiféle segélyt csak az kaphat, akinek volt megelőzően munkaviszonya, s azt is csak államkasszába befizetett összeg alapján, leépítjük a közszférát, a MÁV-ot, a BKV-t, vége a támogatásoknak, 4-es metró leáll, autópályaépítés game over, DE cserébe csökkentjük a munkaadói TB-t 15%-kal, meg a munkavállaló és a vállalkozó járulékait is, meg a társasági adó újra 16% lesz, s mindezt miért? Mert szeretnénk visszafizetni azt a kib... államadósságot, s szeretnénk, ha végre az járna jól, aki dolgozik, s értéket termel!

Ezzel szemben jön a másik párt (ha csak egy lenne...), hogy "bársonyos reformok", meg ne a kisember fizesse meg, meg fizessenek a gazdagok, a csúf, kopasz Hókuszpók, a vállalkozók, a cégek, de szegény kisember, aki életében nem dolgozott, meg aki már 20. Provident kölcsönét veszi fel plazmatévére meg mobiltelefonra, az ne, sőt, még mi fizetünk helyette, hogy egyem a bögyörőjét! Az államadósság meg csak látszat, nem kell vele törődni, eddig is volt, ezután is lesz, különben is, mindig volt valahogy, csak a következő két évet kell kibírni, s itt a kánaán!

Vajon mit szavaznának meg, a realitást, vagy az álmot? Egyáltalán bejutna-e az első párt a parlamentbe? Az emberek álmodni szeretnek, s habár az elmúlt 20 évben megtanultuk, hogy az álmot sokszor csak hazudják, de olyan jó álmodni, s kérlek, ha lehet, ne ébressz fel!

Itt vannak a Moody's szakértői, s könnyen lehet, hogy leminősítik az országot; a következmények kapcsán ne legyenek illúzióink. Lehet, hogy ideje lenne felébredni.


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr83968885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.27. 10:41:17

Vegyünk be jó sok altatót és álmodjunk jó sokáig.
Szerintem sokan felébredtünk. De többségben nem leszünk. Sajnos a zombik szavazata dönt. De szavazáson dölnek el a dolgok. Ha most elmennék kire szavaznék? Hiszen most mindenki csak az álmot kínálja. A Jobbik is, az LMP is. Amit fent megoldásnak vázoltál, azt csak a szkértők mondják. Csináljanak ők egy pártot? Lehet, hogy nem is pártokra kellene szavaznunk, hanem külön a miniszterelnökre és külön a miniszterekre? Bár lehet, hogy akkor is csak álmokra szavaznánk és celebPákó lenne a király.

süti beállítások módosítása