Skip to content


Ki legyen a vezér?

Szerző: Slanger - 2009.03.06. 14:41

Bookmark and Share

 

Persze először azt kellene tisztázni, hogy egy demokratikus államban, ki is a vezér, már ha van ilyen. Nem hinném, hogy a miniszterelnök vezér lenne, de talán egy miniszterelnöknek kellene a legközelebb állnia a vezér szerepéhez. Természetesen a mai Magyarországnak is van miniszterelnöke, de én nem tekintek rá úgy, mint egy vezérre. Sőt.
 
De nem is kell nekünk vezér. Nekünk egy jó vezető is elég lenne. Egy olyan ember, aki becsületes, aki nem lop, akinek nincs vaj a füle mögött. Egy olyan ember, aki páros lábbal rúgja ki azokat a semmirekellő mihasznákat, akik széthordják az országot. Egy olyan ember, aki azt meri mondani, hogy takarodj. Egy olyan vezetőre lenne szükség, aki valóban az országot szolgálja, aki az országért akar tenni. Nem tudom, hogy létezik e ilyen ember. De egy biztos, Gyurcsány nem ilyen.
 
Bevallom, én nem igazán tudok olyan személyt megnevezni, akit alkalmasnak tartanék a mi kis hazánk vezetőjének. Meg aztán valljuk be, hogy nincs is túl nagy tülekedés a miniszterelnöki székért. Talán csak Orbán szeretne vissza ülni a trónra, de attól meg az isten mentsen meg minket.
 

De ha már itt tartunk, Te kit javasolnál Magyarország "vezérének"?

 


Címkék: vezér

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr54985368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.03.07. 14:42:07

Jan Peter Balkenendet, NL miniszterelnökét, vagy Vaclav Klaust, CZ ex miniszterelnökét.
A magyarok közúl Varga Mihályt.
Minél kevésbé karizmatikus, annál jobb.

kicsi mérges öregúr (törölt) 2009.03.07. 16:49:33

Én csak azt tudom, hogy kit NEM akarok führernek. Sőt! Parlamenti demokráciát és szabad választást akarok. Félek, hogy ez utóbbit megint elveszítem.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.03.07. 17:02:16

@kicsi mérges öregúr: ez így nem ér. Te is olyan vagy, mint ebben az országban sokan mások (többek között én is), mert csak dumálunk, de még alternatívát sem tudunk mondani.

yanchi345 2009.03.07. 19:34:56

1990 környékén még sokan voltak ilyenek a politikában. Aztán '92 környékére valahogy mind messze menekültek, látván, hogy az általuk idealistaként megálmodott demokráciára rátelepültek a pártérdekek, és az annak farvizén csónakázó szerencselovagok. Mára a parlament a népképviselet helyett pártképviseletté vált, a pártok érdekei pedig köszönő viszonyban sincsenek az ország érdekeivel. És félő, hogy bármilyen tiszta erkölcsű, az országért életét is adó miniszterelnököt is választanának, a T. Ház tölteléke lehetetlenné tenné a haladást, kb. úgy, ahogy az elmúlt időkben tette. viszont teljes egységben emelnék a fizetésüket...

Strigi (törölt) 2009.03.08. 20:04:50

Én - természetesen - magamat.

süti beállítások módosítása