Skip to content


Zavarogjunk pont március 15-én!

Szerző: Droli - 2009.03.16. 10:40

Bookmark and Share

Gyorsan tennék egy kitételt: nem szeretem Gyurcsány Ferencet, valóban ideje lenne már eltávolítani, elég sok kárt okozott az országnak. De mégis, miért pont ünnepnapokon kell zavarogni? Jó, értem a szimbolikus jelentőségét: Petőfiék is megcsinálták ezen a napon, mi is megcsináljuk. Nagyszerű. Csak éppen:

1. Rengeteg politikailag bizonytalan embert sikerül ezzel visszazavarni az MSZP karmai közé (pl. "a Fidesz kiengedte a szélsőjobbos szellemet a palackból" dumával). Soknak tűnik az előny? Semmi baj, majd jön még Kövér Laca, vagy Szíjjártó, meg némi baloldali médiafölény és máris ott fogunk tartani, hogy 2010-től ismét Gyurcsány kormánynak örülhetünk. Hú, de jó lesz! Nem lehet megérteni, hogy az emberek szeretik az ünnep szentségét? Gyurcsány ellenére...

2. Mennyi esélye van a március tizenötödikei kormánydöntésnek? Mindenhol rendőrök, kordonok, ha csak gondolsz is a kormányváltásra, már igazoltatnak: vajon mennyi esélye van pont ma a kormánydöntésnek? Még csak csoportosulni sem lehet, mert a rendőrök máris megkergetik őket! Persze, kergetőzni biztos jó, de hogy ebből nem lesz kormánydöntés, az biztos... (Mellékesen megjegyzem, ha Orbán csinálta volna ezt nemzeti ünnepeken, mármint ezt a millió rendőrt/kordont, másnap a "független sajtó" tele lenne "Orbándiktatúra" és "rendőrterror" címekkel...)

3. Pont Budaházyval és Toroczkaival kell? Népvezér szerepben tetszelegnek, látványos dolgokat mondanak, csak éppen nem látok mögötte semmit (Például gazdasági program? Mármint amit végre is lehet hajtani?). Annyira égő dolgokat tudnak mondani (nemcsak ők), hogy napokig azon röhögnek nemcsak a baloldaliak, de még a jobboldaliak is. Lásd a permetezést...

Szóval én értem ezen lelkes ifjak tenni akarását, és becsülöm is őket érte, csak éppen arra kellene figyelniük, hogy ha már mindenáron forradalmat akarnak csinálni, ne akkor tegyék, mikor tele a város rendőrökkel, akik számítanak erre, hanem inkább egy csendesebb napon, mikor nem. Ezeket az ünnepnapi zavargásokat meg már ideje lenne befejezni, mert lassan bohózattá válik az egész.

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr1001004624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALACKA NEWS 2009.03.16. 12:22:18

Módszerváltásra kárhoztatva A mai nap végérvényesen pecsétet tett egy mondat igazságára: Magyarországon nem volt igazi rendszerváltás, legfeljebb módszerváltás. Immár az egyik legszentebb ünnepünk, az 1848. március 15-ei forradalom, a szabadság eszmény…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.16. 11:07:54

Projekt Vol. 2.: Adjátok vissza az ünnepeinket isNa ez már keményebb dió lesz. Jelképeink visszahódítása csak elhatározás kérdése. Ehhez viszont fafejűek meggyőzése is szükséges. - Jó reggelt biztos urak! Hol lehet itt átjutni a Kossuth térhez? Minden ut…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ludas Matyi Online · http://ludas-matyi.com 2009.03.16. 12:54:02

Én sem értem miért ilyenkor kiabálnak a "forradalmárok".
Jöttek a hírek, hogy itt, meg ott van valami kis balhé :)

Miért nem olvasnak el valami harcászati könyveket mielőtt zavarognak? :)
Pl. miért nem valami külvárosi téren gyülekeznek? És mikor sokan vannak akkor már nem tudják megállítani őket, ha pedig beléjük lőnek, na akkor vége.

Egyébként szerintem az lett volna a megfelelő reakció erre a diktatúrára, hogy az emberek nem mennek el sehova ünnepelni. Legyenek ott a politikusok, meg a rendőrök és kész.

Postíró, ne hidd, hogy a bekiabálók visszatántorítottak bárkit is a komcsikhoz. A szabadság elvételével nem arat senki nagy népszerűséget. Amit ezek itt csináltak az a végjátékuk.
Csak az a baj, hogy nincs alternatívájuk. Ma nincsenek Petőfik és egyéb forradalmár, akit lehetne követni. De van remény, hogy hirtelen előjön egy, mint annak idején Lech Walesa.

Jó szórakozást ehhez a szomorújátékhoz:)

El Polako 2009.03.16. 17:43:05

Maximálisan egyet értek a posztoddal, unalmas ez a showműsor, annak ellenére, hogy Gyurcsányt mindenki a háta közepére kívánja.

Morvai,Budaházy, Torockay, Tomcat és a többiek csak teszik az agyukat.
Tudni kellene élni a demokrácia adta lehetőségekkel.Nem forradalmár itt egyik se.

www.csengettyuur.blog.hu

süti beállítások módosítása