Skip to content


Szeretnél egy jól fizető állást? - mi az a HR igazgató?

Szerző: Droli - 2009.07.30. 08:30

Bookmark and Share

Legyél te is BKV személyzeti igazgató! Gondolom az előző poszt hatására mindenki előásta már a régi önéletrajzát a C: meghajtó legmélyéről, s éppen ezt pofozgatja; addig is, míg meg nem hirdetik a pályázatot, lássuk, vajon hogyan néz ki egy ilyen? Mi kell ahhoz, hogy valaki HR igazgató legyen?

 

Lássunk két példát: az egyik egy éppen aktuális hirdetés (nem BKV-s, hanem egy budapesti székhelyű nagy cégé), a másik pedig Dr. Szalainé Dr. Szilágyi Dr. Eleonóra Dr. képzettségei alapján készült, elképzelt álláshirdetés. Mivel feltételezzük, hogy Eleonóra igen keményen és jól dolgozott (hiszen havi 1,2 millió+120% prémiumos fizetésért csinálta, plusz a végkielégítés!), ezért gondolom a BKV hasonló személyt keres a helyére.

 

Szóval a magáncég álláshirdetésében a következő kritériumok szerepelnek:

 

  • szakirányú felsőfokú végzettség (tehát nem könyvtár-büfé szak)

  • min. 5 év vezetői tapasztalat (középvezetői elég?)

  • min. 8 év HR területen szerzett tapasztalat

  • munkaügyi, munkajogi, toborzási ismeretek

  • teljesítmény, tréning és fejlesztési ismeretek

  • kompetenciamodellek ismerete

  • HR kontrolling

  • felsőfokú angol nyelvtudás

  • dinamikus, határozott személyiség

  • nagy munkabírás

 

Annyira nem kell megijedni, ahol nagy szórás lehet, az a vezetői tapasztalat és a HR tapasztalat megléte, valamint az angol nyelvtudás. A többi ismérv személyiségjegy, illetve a HR terület ismeretét takarja, de aki nem ért ez utóbbihoz, olvasson el pár szakirányú könyvet, s nagyjából képbe kerülhet. Ez kell egy magánszektorban lévő nagy céghez.

 

Lássuk akkor a Dr. Szalainé ismertetőjegyeiből összeállított feltételeket! Ehhez a fent nevezett hölgy BKV honlapjára feltett önéletrajzát és iwiw honlapját használtam. 2003-ban nevezték ki.

 

  • szakirányú végzettség: Dr. Szalainének közgazdász diplomája van

  • HR tapasztalat: 1972 óta ilyen területen van, kivéve 5 év. Ez 26 év szakmai tapasztalat. Ennyit nem fognak kérni azért :-)

  • vezetői tapasztalat: 1983 óta, 20 év tapasztalat. Ennyit sem fognak kérni.

  • Foglalkoztatási, bérgazdálkodási, és érdekképviseleti ismeretek – ezt csinálta Dr. Szalainé, ehhez érteni kell az utódjának is

  • képzési ismeretek – ezt is ők koordinálják

  • nyelvtudás: magyar. Ő legalábbis nem beszél többet a források szerint.

 

Szóval a kérdés igazán az, hogy mennyi vezetői és szakmai tapasztalatot határoznak meg, s hogy mit fogadnak el ennek kapcsán. Ezúton szeretném jelezni, hogy a végső befutót meg fogjuk vizsgálni ebből a szempontból, így szeretnénk kizárni, hogy egy tudatlan csókos kerüljön oda. Itt szeretném tisztázni, hogy én elismerem Dr. Szalainé szakmai tudását és minden bizonnyal rendkívül hatékony munkáját, viszont csípi a szemem ez a végkielégítéses történet. És a nyilvánosság erejével szeretnénk elérni, hogy a helyére ne „ejtőernyős” kerüljön (manapság ez nagyon divatos), hanem egy valóban megfelelő tudású egyén. Pl. én :-)

 

 


Címkék: bkv hr igazgató

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr51276328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vvv999 2009.07.30. 09:41:40

A másodikból kihagytad a végkielégítést... Apropó, meg hogy heti rendszerességgel bebújik a főnöki íróasztal alá, ha igény van rá... ;)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.07.30. 11:12:17

@vvv999: Szerinted Dr. Szalainé befért az íróasztal alá????
:-)))))

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.07.31. 21:37:33

@Droli: akárhogy is nézzük, Dr. Szalainé ideális jelölt az asztal alá, bárhol hajtogatható rajta p*na, nem kell keresgélni, és nem is kell félrehajtani a hasát, hogy oda lehessen férni hozzá. Na ezt übereljék a leendő jelentkezők.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.07.31. 21:40:04

@Repülő Majom: hát ha ő ideális az asztal alá, akkor én nem lennék igazgató.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.07.31. 21:45:14

Mondjuk így összeírva a sztorit, tényleg árnyasabb a kép. Ha belegondolunk, egyetlen okból zavaró ez az egész sztori borzasztóan: a BKV állandóan sír, hogy nincs pénze, illetve tőlünk, közemberektől akarja a hiány megoldását. Remek érzés úgy utazni, hogy tudom, nem elég a bérlet 9400 Ft-os ára, ráadásul még az adópénzemet is ezekre költik, és mit kapok cserébe? Koszos, büdös járműveket, amik folyton lerobbannak, bunkó alkalmazottakat, akik folyamatosan odacsuknak embereket, vagy egyszerűen csak zaklatják és bántalmazzák őket (és itt a fizető utasokról van szó), és természetesen mindenféle "utastársakat", akik ingyenes utazás mellé még extrában büdösek, esetleg hangosak, horribile dictu veszélyesek.

Repülő Majom · http://www.kutyushop.hu 2009.07.31. 21:49:21

@Slanger: ízlések és pofonok :)))). Bár én biztos összehánynám magam tőle, csak így magunk között szólva...

süti beállítások módosítása