Skip to content


Tehén 146 millióért

Szerző: daniferi - 2009.10.07. 07:21

Bookmark and Share

A kormány ismét érdekes lépésre szánta el magát. Ha már úgyis válság van, ami a mezőgazdaságot is érinti, s Brüsszelben a tüntetők tejet locsolnak a kövek dobálása helyett, mi virtuális tehénnel kampányolunk a tejválság ellen.

Létrehoztak egy állami pénzen fejlesztett honlapot (http://www.tejbar.hu/), ahol Böbével, a tehénnel próbálják a hazai tej fogyasztását elősegíteni. Lehet tőle tejminátor koktélt rendelni, sőt, még akár trambulinon is ugrál, ha azt szeretnénk.

Ez eddig még akár jó is lehetne, hiszen tényleg fel kellene venni a versenyt a külföldről beáramló, sok esetben rosszabb minőségű tejjel. A problémát szokás szerint a közebeszerzési eljáráson keresztül elköltött felesleges milliók jelentik.

Gőgös Zoltán földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár így nyilatkozott:

Itt nem 126 milliós honlapról, hanem egy komplex marketingkampányról van szó, aminek egyébként a teljes költsége 146 millió forint, amit - csak jelzem - a Tej Terméktanáccsal egyeztetve készítettünk, és úgy tűnik, hogy elég sikeresnek bizonyul.

Tehát 146 millió forintot költenek népszerűsítésre. Azonban azt elfelejtette hozzátenni, hogy az iskolatejprogram jövőre 500 millió forinttal kevesebbet kap. Természetesen ezt is úgy teszik, mintha adnának, ugyanis a költségvetési tervezetben így szerepel:

Az 'Igyál tejet' program piacszabályozó jellege mellett a hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetését elősegítő szociális intézkedésnek tekinthető. Az iskolatejprogram az EU-n belül is támogatott tevékenység. A nemzeti kiegészítő támogatás 2010. évi összege 400 millió forint.

Ez az összeg idén 900 millió forint volt.

Vajob Böbe tényleg megmenti a tejipart?

 


Címkék: politika magyarország válság mezőgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr371433217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.10.07. 07:42:36

Ha azt mondom, hogy a K (kedves) anyjukat, az nem túl erős?

Zia1 2009.10.07. 09:56:57

@Slanger: Finom voltál! Azért nem írom le a véleményemet, mert az sokkal durvább lenne............

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.07. 11:45:52

Én is a ku anyjukat akartam mondani. Ezek a cikkek elveszik az életkedvemet. Azt a honlapot biztosan valami fejes rokona csinálta ennyi pénzért. Szerintem találtak volna olyan tagokat, akár egyetemistákat, akik minimális pénzért megcsinálják. Káromkodás...káromkodás...
A gyerekem nem minősül hátrányos helyzetűnek, megkapja itthon a pohár tejet iskola előtt, szóval nem fogok sírni, ha neki nem jut. De nem mindenki van ebben a helyzetben. Ja, és az már nem is tej, hanem nem tudom micsoda...

gesa2 2009.10.07. 13:55:22

Ez nem fogja, de az utcában lakó csöcsös Böbe az ige, mert a tejkultúráját, már a sört és bort kedvelő felnőttekre is kiterjesztette. Mondhatnám, nagy sikerrel, most már inkább hozzá járnak, mint a sarki kocsmároshoz, mert az szűken, de Böbe nagyon kedves és jó szívű , ő bőven méri. :-)

Veronikamama 2009.10.07. 15:34:50

Hehe
A tejet népszerüsiteni kell!
Mi az a tej? Vagy ki az a tej? Jövőre rá fogok szavazni, talán nem fog becsapni, nem igér földi kánaánt, csak egy pohárka friss tehéntejet.
Kiakurvaanyja találta ki a tejet népszerüsiteni? Már az anyacsecsből is ezt ittuk, nem a Dréhert!

Sííva 2009.10.08. 21:32:04

Az ............a sok hülye marhájának!
Valakinek rémlik még amikor annó Torgyán idejében azért fizettek, hogy a tejelő teheneket vágassák ki a szövetkezetek és a háztáji gazdák.

gesa2 2009.10.09. 12:12:10

@Sííva: Tudod hol van ma Mo. legnagyobb szürke marha állománya? Bizony, bizony jól gondolod a Parlamentben, meg a hízómarhák is. Megértek a levágásra.(cserére)

Sííva 2009.10.09. 13:17:10

Na, most ismét elolvastam, nyugodtabban, az első harag múltával! Ismét találtam benne olyan hülyeséget! Valaki megmagyarázná nekem, hogy a sok Terméktanács (Baromfi, Tej, Szarvasmarha, és még jó pár) minek is van? Az abban tevékenykedők, akik persze csak belebeszélnek a ténylegesen az ágazatban dolgozók munkájába, mennyi hasznot húznak a dumáért, a sok hülye nyilvántartásért amit persze pluszban kell vezetni a már meglévő mellett, és semmi haszna nincs!
Ezeket az ingyenélőket kellene az ágazatok nyakáról kullancs, tetű stb. irtóval leszedni!
Bocs, de mostmár rohadt dühös vagyok! Mi túrjuk a szart és a hasznot elviszik az élősködők!

Sííva 2009.10.09. 13:34:29

Nem leszek rest, és felsorolom a Terméktanácsokat, amelyeknek persze biztos jó pénzért van elnöke, titkára, balkeze-jobbkeze!
Ezek azok amiket a FVM honlapján találtam!
Nyúl, Vetőmag, Alma, Baromfi, Cukor, Dísznövény, Erdészeti Szaporítóanyag, Éticsiga, Gyógynövény, Hagyma, Hal, Hegyközségek, Juh, Konzervuborka, Magyar Ásványvíz, M. szeszipar, M. Zöldség-gyümölcs, M. burgonya, Fűszerpaprika, M. tej, Toll, Vadgazdálkodás, Vágóállat és hús
Ezen kívűl vannak a felügyeleti szervek! Ja és adó, áfa,illeték, járulék, hozzájárulás, tagdíj, műfa köfa tefa tehó tahó a vége már csak egy keserves vicc! Nos magyar ember van-e még kedved nevetni???
Lassan már csak eltaposni van kedvem, sok más elkeseredett emberrel együtt!

süti beállítások módosítása