Skip to content


Hazajöttem - 5. rész

Szerző: Droli - 2010.01.28. 07:37

Bookmark and Share

(Aki nem ismerné ezt a sorozatot: én külföldön élek, de úgy kb. félévente hazajövök, és ilyenkor leírom azokat a változásokat, ami lehet, hogy egy itt élőnek fel sem tűnik, viszont annak, aki csak ritkán jár itthon, igen.)

Szóval a héten újra itthon :-)

Ami rögtön feltűnt: beszélnek itt arról, hogy ez az ország szegény, meg az államnak nincs pénze, meg a pártok is eladósodottak - nos, én bátran kijelentem, hogy ez hülyeség! Akármerre megyek, mindenhol MSZP-s és Fideszes plakátok. Miből? Ilyen kampányt (pláne, hogy ez csak a kampányindító) a legnagyobb multik sem engednek meg maguknak! És most kövezzetek meg: az MSZP plakátjai sokkal jobbak, érthetőbbek, "tisztábbak" (más kérdés, hogy ami rajta van, az "nemigazország"), míg a Fidesz nem tudom mit akar ezzel a szöveges izével.

Megyek anyósomékhoz, ő meg mondja, hogy kapott egy szórólapot, mely szerint a Fidesz csökkenteni fogja a nyugdíjakat. Szerencsére őt nem olyan könnyű megvezetni, kb. látja, miről szól a dolog, de a boltban már tényként hallottam vissza ezt a dolgot, meg a 70 éves nyugdíjkorhatárt is. Hiába, ebben az országban még mindig sok embert lehet hülyíteni. Tudjátok, nem tartom én olyan biztosra azt a Fidesz győzelmet, mint oly sokan, olyan mocskos kampány jön, mint még soha, szerintem. Itt minden hülyeséggel meg fogják vádolni a Fideszt, arra meg nem lehet ilyen szöveges plakátokkal válaszolni. A helyükben egy plakátot raknék ki, "Öszöd" felirattal, meg pár idézettel onnan. Hatásosabb lenne.

Tegnap nézek egy filmet az RTL Klubon, főműsoridőben, "csúcsfilm" közben, na, találjátok ki, milyen reklám megy? Új Magyarország! Ercsin felújították a rendelőintézetet! Ennek én nagyon örülök, de eszembe jutott: azt a pénzből, amit a reklámra fordítottak a legnézettebb tévéadón kiemelt időszakban, szóval azt a pénzt nem lehetett-e volna-e mondjuk egy műszervásárlásra fordítani valamelyik kórháznak-e? Mert orvos ismerős panaszkodik, hogy úgy húzza le a gazdasági vezető a rendeléseit, ahogy illik, és lassan lehet, hogy eljutunk oda, hogy műtét után csak akkor varrnak össze, ha hozol cérnát...


Címkék: hazajöttem

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr101705973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.01.28. 14:07:36

Mostanában nem közlekedek sokat, de el tudom képzelni, hogy mindenhonnan nagy fejek néznek le ránk kiretusálva, műmosoly kíséretében plakátokról.
Amúgy én sem értem, ezekre honnan van pénz és ha van is, miért nem lehet értelmesebb dolgokra költeni. Már két kártyanaptárt is bedobtak hozzánk és a vicc, hogy azt sem tudom, melyik párttól, mert csak a jelölt feje van rajta. Nyomdaköltség.

Az Öszöd jó ötlet, írd meg nekik :)

süti beállítások módosítása