Skip to content


Kezeljük a válságot...

Szerző: Droli - 2010.02.02. 07:23

Bookmark and Share

A hírportálok tele vannak azzal, hogy éppen melyik nemzetközi minősítő simogatta meg Bajnai buksiját, mert tetszik nekik a válságkezelés. Magyarországot sokan az új feltörekvő államok között látják, mely jól jön ki a válságból, sőt, a baloldal állítása szerint Orbán olyan országot vehet át a zseniális Bajnaitól, hogy csak ihaj. (Rossz nyelvek szerint Davosban arra fogadnak, hogy hamarosan igen nagy pénzügyi bajban leszünk, de most ne halljuk meg ezen pesszimista gondolatokat.)

De vajon miből ered ez a mérhetetlen zsenialitás, amit a mostani kormány képvisel? Vajon mit tud Bajnai és Oszkó, amire őszintén rácsodálkoznak a világ vezető szakemberei? Mi a TITOK? Erre válaszolni én nem tudok, mert sajnos isten nem áldott meg azzal a zsenialitással, mint Bajnait vagy Oszkót, de egy hírt azért idéznék:

A betegellátás minden területén, korlátozást vezetnek be február 1-jével be a jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. Hétfőtől felfüggesztik a nem Jászságban élők sürgősségi ellátását, de előállhat olyan helyzet is, amikor az életmentő beavatkozásokon túl csak a menedzsment egyedi elbírálása alapján végezhet gyógyító munkát az egészségügyi személyzet.

Forrás: szoljon.hu

Érted, ugye? Te minden hónapban befizeted a TB-nek a sápot, a munkáltatód is befizeti utánad, abban a hiszemben, hogy ha gáz van, kapsz érte egészségügyi ellátást. Hát, tévedsz! Ezt a jászberényi kórházat (és nemcsak ezt) ugyanis erősen alulfinanszírozzák, vagyis előírják neki a feladatokat, aztán meg pénzt nem adnak rá. Mert megszorítás van, IMF meg válság, és nem jut rá. Mert Bajnainak fontosabb az IMF véleménye, mint az állampolgárainak egészsége.

Ja, és ha megkérdezed, hogy akkor hová a fenébe tűnik az az irdatlan pénzt, amit te adóként befizetsz? Nézz csak körül! Épül a négyes metró (többszörös áron), épülnek az autópályák (többszörös áron), újítják a Margit hidat (többszörös áron), végkielégítéseket fizetnek belőle a BKV-nál, meg egy kis tanácsadói szerződés ide, egy kis munka a haveri cégnek oda, és bizony, már nem is elég az az adó, amit te befizetsz! Ezekre van pénz! Ja, és ezek mind fontosabbak a te egészségednél.

Végül is Bajnai csak aktualizálja a csalók módszereit: elszedi a pénzt valamilyen célra, aztán ebből te nem látsz semmit. Ja, csak a csalókat ezért keresi a rendőrség, és börtönbe zárja. Na és Bajnait?

U.i.: Volt honnan tanulnia, a libákat is csak elvette a tenyésztőktől, és nem fizette ki... 


Címkék: politika válság egészségügy bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr171714206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása