Skip to content


Kísértetek

Szerző: Droli - 2010.02.15. 07:05

Bookmark and Share

Ti hisztek a szellemekben?

 

(Leendő) anyósom mesélt egy történetet. Az előzményekhez tudnotok kell, hogy tavaly áprilisban meghalt apósom, így a vidéki családi házban hárman maradtak: anyósom, az egyik lánya, és az egyik fiúunokája. A házról legyen elég annyi, hogy egy régi parasztház egy vidéki kisvárosban, aminek volt egy nagyon híres lakója, és tőle vette meg apósom, évtizedekkel ezelőtt. A szoba, ahol a történet játszódik, az előtérbe (ami inkább folyosó) nyílik, maga a ház meg az udvarra néz, nem az utcára. Ez fontos.

 

Tegnapelőtt este így hárman nézték a tévét a szobában, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy magas, sovány árny átlebeg a szobán. (Apósom is magas, nagyon sovány ember volt.) Mindhárman látták a jelenséget. Az árny nem állt meg, hanem továbbment a másik, amúgy bezárt vendégszobába. (Most be van zárva, mert nem akarják feleslegesen fűteni.) És pár pillanat múlva zenét hallottak abból a szobából: apósom citerája szólt, és valami gyönyörű zenét játszott! Anyósom nagy nehezen összeszedte a bátorságát, és benyitott a szobába, de ebben a pillanatban a zene elhalkult. Megnézte a citerát is, nem-e egér mászik rajta (olyan már volt), de nem volt semmi különös rajta, pont úgy volt otthagyva, ahogy annak idején otthagyták. Anyósomék nem tudták mire vélni a dolgot, becsukták az ajtót, és kimentek. És abban a pillanatban újra megszólalt a citera! De most már csak pár másodperc erejéig, és utána a jelenség megszűnt.

 

Szegények nagyon meg vannak ijedve, nem tudják mire vélni a dolgot. Elmondásuk szerint időnként eddig is lehetett érezni apósom jelenlétét, de ennyire még nem volt erős a jelenség. Az árnyat nem lehet arra fogni, hogy valaki elment az utcán, mert a szoba előtt az előtér van, és az utca is van kb. 5 méter, ráadásul ahhoz el is kell fordulni. A zeneszó meg teljesen megmagyarázhatatlan. A jelenséget mindhárman látták és hallották.

 

Nektek vannak-e hasonló történetetek, vagy hisztek-e a szellemekben?

 


Címkék: kísértet7

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr671758518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.02.15. 08:26:18

Házat eladni, hangosan sikongatva menekülni :). Viccet félretéve én igen, bár konkrét sztorit nem tudok. Olyat is olvastam, hogy mostanság sokkal kevesebb ilyen észlelés van, a mobilok és egyéb készülékek EM sugárzása miatt...

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.02.15. 09:11:44

Én sem észleltem konkrétumot szellemekkel kapcsolatban, de el tudom képzelni, hogy van ilyen.
Mindenesetre elég ijesztő lehetett.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.02.15. 14:39:40

1. Le kell szerelni a húrokat a citeráról!
2. Ki kell önteni a csapba a hűtőből az összes szeszesitalt, és a lejárt szavatosságú egyéb italokat.
3. Le kell tölteni az Internetről minél több Mindentudás Egyeteme előadást és figyelmesen meghallgatni!
4. Nem szabad elárulni az esetet a Társadalombiztosítási Igazgatóságnak, mert megvonják az özvegyi nyugdíjat. Olyan özvegynek nem jár, akinek kísért az elhunyt házastársa :-)

tavirdasz 2010.02.15. 16:43:52

Én vevő vagyok erre a tőrténetre,hasonló megesett velem is ,de csak egyszer,és azóta soha.
Nem szeretnék nyilvánosan beszélni rola,bár több mint 20 éve tőrtént,még mindig nagyon fáj.

süti beállítások módosítása