Skip to content


Lehet más a politika?

Szerző: Droli - 2010.02.27. 07:09

Bookmark and Share

Az LMP-vel kapcsolatban másról sem hallani, mint hogy "kopogtatócédula". Mármint szemét a Fidesz, mert "elgyűjti" előlük, szemét az MSZP, mert ők is, szemét az egész rendszer, miért nincs inkább kaució. Hát, nagy baj lehet, ha ennyire sírnak - gondoltam, és megnéztem a honlapjukat, ahol nagy meglepetésemre találtam egy kopogtatócédula-számlálót is választókörzetenként! Azt, hogy mikor frissítették utoljára, nem tudom, de a alapján a nagy baj nem egészen pontos kifejezés - inkább helyesebb lenne azt mondani, hogy óriási kakiban vannak. Csak úgy szemezgetek az adatokból (a regisztráció gondolom a leadott kopogtatócédulák számát jelenti, az ígéret meg azt, hogy annyit ígértek még meg a választók eddig):

Baranya, 7-es: 4 regisztrált és 154 ígéret

Bács-Kiskun, 3-as: 6 regisztrált, 50 ígéret

Békés 3-as: 7 regisztrált, 41 ígéret

Hajdú Bihar, 6-os: 2 regisztrált, 41 ígéret

Szolnok 2-es: 5 regisztált, 59 ígéret

Nógrád 3-as: 12 regisztrált, 30 ígéret

...

nem is folytatom, megnézhetitek ti is a fenti linken, nagy szó, ha egyáltalán összegyűlt 50 cédula... Biztos, hogy ez csak a nagy pártok ármányának köszönhető? Nem pedig az érdektelenségről, vagy a jelöltek gyűjtési lustaságáról? A fenti példák esetében ha a jelölt valóban tenne azért, hogy gyűjtse a cédulákat, akkor ezeknél a számoknál egészen biztosan több jött volna össze. De ha erre is lusta, akkor hogyan bízzam rá az országgyűlési képviseletemet?

Kedves LMP! Dolgozni kellene egy kicsit! Ha a jelentősen nagyobb támogatottságú Fideszben is megvan az az alázat, hogy személyesen járják a választókörzetet, és gyűjtik a cédulákat, akkor az LMP-ben miért nincs?


Címkék: politika választás lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr881787176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.02.27. 08:12:11

Kicsit úgy érzem, hogy eltünnek, mint szürkeszamár a ködben... Nem hallani róluk, nem ismerjük a programjukat, nem ismerősek a jelöltek. Ilyenkor hangosan kéne kampányolni, igen, itt vagyok én, ezt akarom, szavazz rá, stb. Ehelyett ők csendben vannak. Arra meg kevesen veszik majd a fáradtságot, hogy utánnanézzenek a progaramjuknak, elképzelésiknek. Meg is lesz az eredménye... így jártak.

bnct · http://lehetmas.hu/176 2010.02.27. 13:13:44

Kedves Droli!

Ez az előzetes regisztrációk és ígéretek számát tartalmazza, nem a tényleges cédulaszámot. Megnyugtathatlak, hogy járjuk a lépcsőházakat, folytatjuk a kitelepülésket, és több tucat körzetben összejött már a 750 cédula.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.02.27. 15:32:41

@bnct: Köszönöm a magyarázatokat. Ha összejött már több tucat körzetben a 750 kopogtatócédula (több tucat: min. 24), akkor szóljatok Török Gábornak is, hogy az ő posztja sem aktuális már:
torokgaborelemez.blog.hu/2010/02/27/76_hogy_allnak_az_ajanloszelvenyekkel_3

süti beállítások módosítása