Skip to content


Mindenki bizonyíthat...

Szerző: Droli - 2010.04.14. 07:05

Bookmark and Share

Bevallom, nagyon tetszik az új parlament felállása: nem is feltétlenül a szereplők miatt, hanem azért, mert most mindenkinek meglesz a lehetősége a bizonyításra.

 

Először is bizonyíthat a Fidesz, hogy tényleg reformokat kíván végrehajtani. Abszolút többségük van, jó eséllyel meglesz a kétharmad is, tehát most nem kell egyeztetni senkivel, nem kell Torgyán-féle alkukat kötni, egyszerűen csak végre kell hajtani az elképzeléseket. Sokat hallottunk az adócsökkentésről, a bürokrácia leépítéséről, a közbiztonság javításáról, a munkanélküliség csökkentéséről, államadósság-csökkentésről – mostantól nincs kibúvó, nem lehet az ellenzékre fogni, ha nem tudják keresztülvinni. A mostani Fidesz-kormányzás háromféleképpen sülhet el: 1. jól csinálják, és az ország ezt értékeli, és 2014-ben ismét nyernek 2. jól kormányoznak, de az emberek többsége nem szereti a reformokat, ezért megbuktatják a jól működő kormányt 3. marad a mostani „langyos víz”, bársonyos reformok, meg minden más, amibe Gyurcsány is belebukott, és akkor elcsúsznak valami pitiáner politikai ügyön. Nekem az első lehetőség a legszimpatikusabb.

 

Aztán bizonyíthat a választás nagy vesztese, az MSZP is. Egyrészt a nyolc év alatt folyamatosan hangsúlyozták a konstruktív ellenzékiséget – tessék, most lehet művelni! -, másrészt be kell bizonyítaniuk, hogy képesek megújulni, és végre elhajtani a fenébe a Kovács-Lendvai-Kiss Péter-Gyurcsány-féle vonalat. Tudomásul kell venniük, a választóknak elég volt a Botoxból, viszont az emberek szívese fogadnának egy fiatalos, új baloldali pártot. Nem lesz könnyű menet ennek megteremtése, de mikor, ha most nem?

 

A Jobbik bebizonyíthatja, hogy képes európai módon, „politikailag korrekten” előadni a javaslatokat. Most nem elég kivonulni „Gárdaruhában” egy-egy helyszínre, most az országgyűlésben kell elfogadható szintű törvényjavaslatokat benyújtani olyan témákról, mint pl. a „cigánybűnözés”, és mindezt úgy, hogy a többi parlamenti párt is támogassa. Bizonyíthatják, hogy esetleges későbbi kormányra kerülés esetén sem ragadnak meg a szlogenek szintjén. Annak nem sok értelme lesz, ha a Jobbik minden ellen tiltakozik, és nagy hanggal mondják a magukét – ehhez kár a parlamentbe menni. Ha sikerül kulturáltan, konstruktívan viselkedniük, sok bizonytalan szavazó számára bizonyíthatják az „elfogadható szélsőség” politikáját, ha viszont tevékenységük kimerül a „fikázásban”, akkor megragadhatnak a 15% körül, sőt, sikeres Fideszes kormányzás alatt el is tűnhetnek akár.

 

Az LMP-től várom a legtöbbet. A Lehet más a politika, remélem, nemcsak szlogen, hanem valódi elv is. Elvárom tőlük, hogy a reformok mellé álljanak, de azt is, hogy a hülyeségek ellen tiltakozzanak. Jó lenne, ha ellenzékiségük nem merülne ki abban, hogy mindenre nemet mondanak, pláne nem állnak össze az MSZP-vel – ez már az SZDSZ-nek sem jött be. Várom tőlük a reformjavaslatokat, a konstruktív ellenzékiséget, valamint hogy a nagyok körmére néznek. Bizonyíthatják valódi függetlenségüket és hangoztatott szakértelmüket.

 

Szóval most minden adott ahhoz, hogy végre valami izgalmas alakuljon ki a szokásos „jobb-bal” harc helyett. Na, az lenne az igazi rendszerváltozás!

 


Címkék: választás mszp fidesz jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr301917223

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: LMP! Lépj vissza! 2010.04.14. 12:07:31

Vagy betollak a Fidesz seggébe.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.04.14. 08:17:22

Szép lenne, de asszem továbbra is Magyarországon élünk, ami csodákra képes :). Amúgy mszp konstruktív ellenzékiségét kissé árnyalja Gyurcsi beszéde az ellenzékiségről, a megújulás meg tényleg rájuk férne. De lényeg tényleg az, hogy a lehetőség most megvan mindenkinek, lássuk hogy élnek vele.

TouchCow 2010.04.14. 11:26:44

Üdv! Nem is tudom, bizonyítás, hát igen, az kéne... De, az LMP-t nem tarom új dolognak, sima SZDSZ, új köntösbe csomagolva... Sokat várok viszont a fidesztől, megkapták a lehetőséget, remélem élnek is vele. A legtöbbet mégis a Jobbiktól várom, nőjenek fel a feladathoz, és ne szürküljenek bele a honi nagypolitikába, ne váljanak olyanná mint az eddigi parlamenti pártok. Az mszp? Halottról vagy jót vagy semmit :P

Horizont 2010.04.14. 14:44:05

@TouchCow: Minden blogon ez megy, hogy az LMP egyenlő az SZDSZ-szel Bizonyítékot kérünk.

Horizont 2010.04.14. 14:45:41

@TouchCow:
Minden blogon ezt nyomatják, hogy az LMP egyenlő az SZDSZ-szel. Bizonyítékot kérünk!

TouchCow 2010.04.14. 14:57:20

@Horizont: Ha időm engedi majd nekilátok összeszedni az infókat, amik ezt mondatják velem. De addig sajnos várnod kell, mert nem ülök semmilyen bizottságban hogy semmit csinálva csorogjon a zsebembe pénz... ;)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.04.14. 15:39:03

Üdv Droli!

Te még mindig a szajoli-debreceni Droli vagy?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.04.14. 17:44:41

@Horizont: @TouchCow: Bevallom, én ezzel az SZDSZ=LMP kérdéssel úgy vagyok, hogy lényegében mindegy. Az SZDSZ.-en belül is voltak értelmes emberek - sajnos kisebbségben-, ott is voltak jó ötletek, és ha ezek az emberek hozták létre az LMP-t, mert nem bírták a Kuncze.Kóka vonal "szagát" az egésszel semmi baj nincs. Néztem a programjukat is, vannak benne egész használható ötletek. Remélem, ezeket fogják képviselni, és akkor a fenét nem fogja érdekelni, honnan jöttek. Az SZDSZ-szel pont az volt a baj, hogy liberális szemléletűnek mondták magukat, ehhez képest ez megmaradtak a szlogenek szintjén; ha valóban az adócsökkentés-bürokráciacsökkentés programot nyomatták volna (ott voltak a kormányon, meglett volna rá a lehetőségük), és a korrupcióellenességet, akkor még jelentős erő lenne. Az LMP-től ezt várom el, álljanak ki amellett, amit képviselnek, ne feküdjenek le egyik nagynak sem! De ez igaz az összes pártra...

@bogancs: Nem titok, igen. Üdv a blogon! :-)

Horizont 2010.04.15. 09:08:20

Mindenhol nyomatják a különböző változatokat kik is mik is ezek az LMP-sek. Már a szcientológiáig is eljutottak egyesek. Úgy látom nálunk elemi erővel működik ez az utáljunk döngöljünk földbe egy pártot.SZDSZ már nincs, MSZP annyira döglött oroszlán, maradnak ezek a szerencsétlenek. Szerintem minden parlamentbe bejutott új pártnak meg kell adni az esélyt, hogy mutasson valamit. A Jobbiknak és az LMP-nek is. Majd aztán ha nem teljesítenek mehet a sárdobálás. Azt se értem, hogy ez a 7% amit kapott az LMP ez ekkora durranás? Az a pár képviselője? Ugyan már.Mennyi gyűlölet, mennyi düh, mennyi rosszindulat lakozik az emberekben. A politikusoktól helyesen sokat elvárunk! És saját magunktól???
Ja még egyet. Az volt mindenki óhaja, hogy az MSZP húzzon el. Meg volt. Örülni kéne, bizakodni, nem fröcsögni!

TouchCow 2010.04.16. 07:33:14

Elnézést, írtam én akármelyik pártra is bármilyen negatív, fröcsögő dolgot? A kormányváltásnak örülök, csak attól félek, hogy ha lesz is változás, az is csak nagyon lassú lesz...

Horizont 2010.04.16. 15:20:00

@TouchCow:
Ha rám gondoltál ezzel a fröcsögés dologgal akkor én is elnézést de nem is neked írtam a kommentem! Már bocs!

Murugya 2010.04.18. 21:41:22

LMP-től várni a legtöbbet?....istenem, irigylem, aki ilyet mond (ír)....biztosan nem ebben az országban élt az elmúlt 15-20 évben...:)
Aki bizonyítékot kér az LMP-SZDSZ lefedettségre, annak ennyit: nem ér utólag belekérdezni, ha eddig egyáltalán nem tetszett figyelni, akkor a bizonyítás is felesleges!

Fidesz: bebizonyítja, hogy Lehet Más a Politika, azaz lehet majd kevésbé szemtelenül is elsíbolni pénzeket! A korona nem kerül a Viktor fejére, de néhány törvény változik/születik majd, hogy ne legyen olyan könnyű kormányt váltani 4 évente...
Látszat intézkedések, közérzet javítás az első időszakban lesz rengeteg, meg a "megmondtuk, ugye, hogy menni fog..." és a "töküres a kassza, először gyűjtögessük tele..." és jönnek, szépen, sunyin a megszigorítások...
MSZP - konstruktív ellenzékiség: "mi támogatnánk, de nem a mi ötletünk volt!" és "ez kárára van az országnak, a lakosságnak, a dolgozóknak...bla-bla..." (igaz, eddig szartak mindenki fejére!), megújulás: Lendvai Ildikó befesteti a haját, Kovács László végre megcsináltatja a fogait, Kiss Péter táncol egy műsorban, majd enyhe szívrohamra hivatkozva a háttérbe vonul, helyet adva a nagy visszatérőnek, Ferenc testvérnek, aki felváltva sír és hisztériázik 70-80 nyugdíjasnak mindenféle rendezvényeken.

Jobbik: felszólalásukban elmondják, hogy vesszen Trianon, ne adjuk el a földet és takarodjanak a multik, valamint államosítsunk minden tőkést....és elszámoltatást....
Reagálásként a többiek cigiszünetet javasolnak egy kv-val, és megkérdezik a padszomszédot, hogy a Jobbikos felszólalt-e már, vagy még csak most jön?...

LMP: furcsa módon állandóan a kormány ellen szavaz, néha óriási dilemmában, hogy a Jobbikkal ne szavazzon ugyanúgy, de mégse legyen igaza a FIDESZnek....2013 végére választási koalíció az MSZP-vel (jó szokás szerint!)

És mi, választó polgárok, velünk mi lesz?....ami eddig! Látszat intézkedéseknek örülünk, egymást meggyőződésből meggyepáljuk, és fizetjük szépen, gondosan az adót, aminek java része eltűnik...