Skip to content


De jó lenne megnyerni a lottó ötöst!

Szerző: bogancs - 2010.06.18. 07:09

Bookmark and Share

Most hogy a főnyeremény ismét 3 milliárd forint felé araszolgat, hetente öles százmilliós lépésekben, újra elábrándoztam azon, hogy de jó lenne megütni a főnyereményt. Gondolatban szétosztom a nyereményt a családban, új házak, autók, világ körüli utazások és más extra-szuper-bónusz-álom-luxus jár ilyenkor a fejemben. Nosza, veszek egy lottót. Mi az a 225 forint a fentiekért cserébe. Beikszelem a családi évszámokat és már jöhet is az egyhetes reménykedés.

Valahogy nem is tűnik olyan reménytelennek a dolog, ahogy leülök szombat este a TV elé. Türelmetlenül végighallgatom a meghívott vendég unalmas előadását, és semmitmondó csevegését a műsorvezetővel, kivárom a sohasem megjátszott joker-sorsolást, majd végre valahára jöhetnek a számok. Már az első húzás lelomboz. Ugrott a nagyinak szánt százmillió, a többiről nem is beszélve. De sebaj! A 4-es is tök jó lenne. Kifizetném belőle a hitelem negyedét... Újabb csalódás. Mindegy! Egy kis zsebpénznek a 3-as is jó lesz... Húú csak kettővel ment mellé! Ez már haladás, meglesz az a kettes még visszanyerhetem a lottó árát… Basszus legalább a becsület találat legyen már meg… És nem.

Nna! Így veszek én még egyszer lottót! Nem lehet ezzel nyerni semmit!!

Gondolom sokak pörgetik végig a fentieket szombatonként. Szívatja a népet a Szerencsejáték Zrt. agyba-főbe. Nézzük az esélyeket egy dobókocka segítségével!

Ha egymás után két hatost dobsz, az nagyjából megfelel a lottón két találatnak. Zsinórban négy hatos a 3-asnak, nagyjából hat a 4-esnek, és tíz a telitalálatnak. Kezdj el próbálkozni. Minden dobás, ami nem hatos, 225 Ft-odba, vagyis egy lottó árába kerül. Gyorsan odalenne a havi fizetésed.

Az esélyek kerekítve így néznek ki:

1 a 44 millióhoz az esély az 5 találathoz,

1 a százezerhez a 4-eshez,

1 az 1200-hoz a 3-ashoz,

1 a 45-höz a ketteshez,

de még ahhoz is 18 lottót meg kell venned, hogy valamennyi számot meg tudd játszani, tehát biztosan legyen egy találatod.

Másként nézve, ha minden héten becsületesen váltasz egy szelvényt, akkor kb. évente lesz egy kettesed, vagyis évente egyszer nyered vissza a lottód árát, húszévente lesz egy hármasod, kétezer évente lenne négyesed, az ötöset már ki sem számolom, mert addigra kihal az emberiség.

Tehát ha mondjuk negyven éven át lottózol, akkor mai árakon kamatokkal együtt másfél milliód úszik el úgy, hogy eközben a valószínű nyereményed százezer forint alatt marad. Még ha egyszer lenne egy nagyon nagy szerencséd és négytalálatosod lenne, kb. akkor lennél a pénzednél.

Egy nagy lenyúlás ez az egész, be kell látni. A Szerencsejáték Zrt. a szerencsejátékokból befolyt bevételeinek körülbelül a harmadát fizeti ki nyereményként, a többi elmegy az alkalmazottak és vezetők fizetésére, irodákra, lottózók fenntartására, és persze a legnagyobb rész ami még megmarad az is szép summa, a cég nyeresége. Ennél nagyobb átvágást csak a biztosítók követnek el ügyfeleikkel. Az erről szóló cikkem itt olvasható.

Szóval mindenki döntse el, részt vesz-e ezekben a „játékokban”. A szerencsejáték az álomipar vágyálmait, a biztosítás a szorongásipar rémálmait lovagolja meg.


Címkék: lottó esély biztosítás szerencsejáték

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr272082221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mememellen 2010.06.18. 07:52:57

Ettől független, azért veszek most egyet a nagy nyereméynre való tekintettel, hátha bejön.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.06.18. 08:30:19

@mellen: Erre szoktam, mondani, hogy vedd meg nálam! Vállalom, hogy kifizetem a nyereményedet. :-))

Amúgy én is erősen gondolkodom rajta, hogy veszek. 2,8 milliárd azért mégis csak 2,8 milliárd. Kár, hogy a másik 5 milliárd meg az állam zsebében landol.

anarcho78 2010.06.18. 12:22:14

ismertem egy lottó nyertes, két év után idegösszeroppanást kapott, családja elhagyta. szal inkább marad a bérből boldog nyomorgás:)

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.06.18. 12:24:40

@anarcho78: És gondolom valahogy közben a pénz is elfogyott. Hát én azért úgy érzem, hogy meg tudnék bírkózni a feladattal. Felkészülten várom a nyereményt.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.06.18. 13:20:47

Mindig várom, hogy nyerjek, egy bibi van csak, hogy nem is lottózom :)
Lehet, hogy most vennem kéne? Ozt micsinálnék, ha nyernék? Egy tervem tutira van, bölcsi-ovi nyitás, mert arra elég nagy szükség van. Sok pénz ez, fel sem tudom fogni.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.06.18. 15:01:50

@Vorg a Halhatatlan Báró: én betenném a bankba, és a kamataiból eléldegélnék. Az alaptőkéhez nem nyúlnék, csak az elején, max. rongyos 200 milláig. :-)

daniferi 2010.06.18. 17:02:29

Én megvenném a szomszéd lakását és a felettem levő két teljes emeletet, majd a ház déli oldalát napelemmel borítanám be, a tetőt pedig befüvesíteném, s ha bírná a terhelést a cucc, még az esőt is felfognám wc-öblítés céljából. A környék első zöld panelháza lenne. Aztán építtetnék lakótömböket, amivel megrendezném az ország első valódi közbeszerzési versenyét, ahova aztán némi ingyenmunkáért cserébe lehetne lakásbérleti jogot szerezni. Persze mivel a piaci ár töredékét kérném a bérlésért, sok munkásom lenne, akik ha már gyakorlatot szereztek az építkezésben, szívesen csinálnának nekem egy piramist is. De mivel kiderülne, hogy egy fáraó és egy király nem fér meg egy országban, hamar lekapcsolna az NBH vagy épp csak az építőipari maffia tenne el láb alól, úgyhogy inkább ne is nyerjem meg :)

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.06.18. 19:34:15

Én a lottót a bolondok adójának hívom.

Archenemy 2010.07.07. 17:06:14

"de még ahhoz is 18 lottót meg kell venned, hogy valamennyi számot meg tudd játszani, tehát biztosan legyen egy találatod."

Nem kell az összes számot megjátszani ahhoz, csak (összes-4)-et.

süti beállítások módosítása