Skip to content


Mai mese

Szerző: Droli - 2009.02.14. 20:06

Bookmark and Share

Egyszer vót, hol nem vót, vót egyszer egy leány; úgy hívták, hogy Dávid Ibolya. Szegény leánynak nem vót sok vagyona: vagyonnyilatkozata szerint egy házikója, melyben éldegélt, egy autója, mellyel utazott, meg némi pénzecskéje, melyet házikójában tartott. Vót azonban ezeknél sokkal nagyobb kincs is nála: 5%.

 

Ibolya azt mondá': annak adom eme kincsemet, aki a legtöbbet ajánlja érte, mert bizony nagy vagyon ez nékem! S jövé érte három királyfi, hogy megküzde ama kincsért. A három királyfit mindenki esmörte: név szerint Gyurcsány Ferenc királyfi, Orbán Viktor királyfi és Fodor Gábor krályfi jelentkezött a kincsért.És mondá Ibolya: mit tudtok felajánlani, hogy odaadjam, mi nékem a legkedvesebb?

 

Ferenc királyfi kezdte: neki nincs sok mindene (vagyonnyilatkozata szerint), de cserébe ad ő Ibolyának öszödi nyaralót, nagy cégeket, meg némi felügyelőtanácsi pozíciót, hogy legyen hol pihenni szegínynek. Ibolya azonban azt mondta hogy neki ez nem köll (illetve köll, de azt majd később megböszélik).

 

Viktor királyfi következett: neki nincs sok mindene (vagyonnyilatkozata szerint) ,de ígért ő Ibolyának Kossuth teret, kétmillió embert, alcsúti futballpályát, 19. havi nyugdíjat, meg két kiló narancsot, de Ibolya neki is azt mondta, hogy ez nem köll (illetve köll, de azt majd később megböszélik).

 

Gábor királyfi következett: neki nincs sok mindene (vagyonnyilatkozata szerint), de ad ő Strabagot, a saját fodrászát, szerelmét és toleranciát, száz zsidó és száz cigány között fognak élni; de Ibolya neki is azt mondta, hogy ez nem köll (illetve köll, de azt majd később megböszélik).

 

Ennyiben maradtak. Teltek-múltak az évek, s elérkezett a választások ideje. Ibolya meg akarta nézni, hogy megvan-e még a kincse, de már nem találta. Rohant ő biza' Ferenc királyfihoz: őneki köllene a nyaraló, meg a felügyelőtanácsi pozíció, de Ferenc elkű'dte. Rohant ő Viktor királyfihoz: köllene néki a Kossuth tér meg a kétmillió ember, de Viktor csak nevetett rajta. Rohant ő Gábor királyfihoz, hogy köllene neki a Strabag meg a tolerancia, de Gábor királyfi mondá,hogy most már neki sincs. S szegíny lány hazament, s siratta az elvesztett kincsét, meg hogy most már néki semmi vagyonkája nincsen.

 

Pont mint vagyonnyilatkozatában.

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr33943337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.15. 10:12:29

Hát ilyen jó mesét rég nem olvastam. Jókat derültem rajta. Ez az a mese, amely valóság. A főszereplők egy része eltűnik, de a többiek még mindig keserítik majd életünket.

programozó állás · http://www.PenzGazda.hu 2009.02.15. 12:26:33

Küldd tovább mindenkinek!

Aktuális Cigány Hírek

Cigányok állnak a gazdasági válság mögött! Neves közgazdászok hosszú kutatómunka után minden kétséget kizárólag bizonyították, hogy nem a zsidók, hanem a cigányok állnak a gazdasági világválság mögött.
Tovább: ciganyvilagvalsag.hupont.hu

A hír hisztérikus hatást váltott ki a világ tőzsdéin, ezért a forint tovább esett az euróval szemben, és elérte a lélektani 400 Forintos határt!
Tovább: ciganytozsde.hupont.hu

Románia és India hevesen tiltakozik az állítással szemben, hogy bármi közük lenne a világot átszövő nemzetközi cigány-maffiához.
Tovább: ciganytiltakozas.hupont.hu

A rendőrség bejelentette, hogy világméretű cigány összeesküvés feltételezhető központja Enying, és nagy erőkkel felvonult a helyszínen, hogy megvédje a világbékét.
Tovább: ciganyosszeeskuves.hupont.hu

Küldd tovább ezt most azonnal, hogy a világ megtudja mi az igazság, hogy a cigánymaffia felel a gazdasági világválságért!

***

süti beállítások módosítása