Skip to content


Koncertezzünk részegen!

Szerző: Droli - 2010.02.11. 07:12

Bookmark and Share

Van az úgy, hogy az ember "megtéved"... ugyebár megyünk koncertezni, persze meg kell állni egy kocsmában, ahol nemcsak "Bambi" kapható. Az alkohol zenészre gyakorolt hatását három csoportba tudnám sorolni: a kevés alkohol kifejezetten jó hatással lehet a zenészre, mivel oldja a gátlásokat, jobban elengedi magát az ember, jobban szól a szóló, stb.; a második fázis, mikor zenészünk már cseppet többet ivott, de még nagyjából képben van - ilyenkor egy jó technikus vagy a zenésztársak el tudják fedni a hibákat; és a harmadik fázis a vég, mikor a zenész azt sem tudja, hol van: ilyenkor általában előveszi a közlési kényszer, új dallamok és szövegek születnek, és a két végkifejlet: vagy botrány, vagy pedig fergeteges siker :-) 

Az Oasis zenekar sosem az antialkoholizmusáról volt híres, ellenkezőleg, a Gallagher testvérpár sűrűn folytotta alkoholba a bánatát. A következő koncertfelvétel 1997-ben készült, és az énekes, Liam Gallagher kissé be van rúgva, és ebből az alkalomból esik-kell, mászkál, díszletet rongál, valamint végighúzza a méregdrága mikrofont a földön a technikusok legnagyobb örömére.

 

Amy Winehouse napjaink egyik botrányhőse, de róla nem lehet tudni, hogy azért néz ki így, mert részeg vagy drogozik. A következő klippben mindenesetre csetlik-botlik, mint egy szamár.

 

 Az Edda tószegi koncertje is felejthetetlenre sikerült. Pataky Attila bepálinkázott előtte (később azzal mentegetőzött, hogy az ismerősi körében történt tragédia miatt ivott többet a kelleténél), és bizony elővette a közlési kényszer.A közönség néhol egész jól szórakozott rajta, a zenekar azonban kevésbé.

 

És akkor jöjjön a műfaj koronázatlan királya Paksi Endre, az Ossian énekese. Paksi zseniális szövegeket tud írni, de még zseniálisabb, mikor ezeket részegen átkölti. A következő dalban egyszerűen elfelejti a szöveget, és a "Nyitva az ajtó itt nincs meghívó" kifejezést variálja át olyan sokrétűen, hogy az már önmagában díjat érdemel!

 

És a végén még egy Paksi Endre, ahol a Másnapos dalt énekli. "Repatarurgyán semmit hány, de at ungyán hány!" (ez jött össze a "Nem akarok semmit, hidd el hát, a napfény szinte fáj" helyett). Hogy bírta ki ezt a gitáros röhögés nélkül? 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr751743170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2010.02.11. 17:53:08

Haha :D
Paksi Atom Endre nagyon király :D

süti beállítások módosítása