Skip to content


Fehér kocka, ha nincs választás

Szerző: Slanger - 2009.05.29. 06:47

Bookmark and Share

Bizonyára nem én vagyok az egyedüli ebben az országban, akinek tele van a töke a hazai politizálással. Nem tudnám kire leadni a szavazatomat, mert úgy látom, hogy csak a kevésbé rosszat lehet választani. Valami ilyesmi ok miatt indulhatott el a Fehér kocka mozgalom is. Honlapjukon az alábbi szöveg fogadja a látogatót.

 
"Nem csíped az induló pártokat az EU-választáson? Mohó vérszívónak tartod őket? Elég volt? CSATLAKOZZ A FEHÉR KOCKA MOZGALOMHOZ! Szavazz érvénytelent, segítsd ezzel is hazádat! Rontott szavazattal üzenhetsz a pártoknak, hogy húzzanak el..."
 
 

Te hogy üzensz nekik? Néhány tippet gondolatébresztőnek itt találsz.

 

 


Címkék: politika ep választás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr961150238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli (SSDB) 2009.05.29. 08:01:35

Ez hülyeség, ha már elmész akkor legalább tegyél egy X-et egy kis párt melléé... LMP/Jobbik/Munkáspárt/Romák... ők megérdemlik jobban

Kurgán 2009.05.29. 11:33:57

Érvénytelen szavazattal ugyanúgy erősíted a legitimációját a jelenlegi pártoknak, mintha szavaznál is rendesen, hiszen elmentél. Max ráfogják, hogy egyre több a hülye, azért olyan sok az érvénytelen. Én vagy tíz éve nem megyek el. Pedig érdekel az ország sorsa és demokrata is vagyok, de ezeknek a dilettáns, ingyenélő, mutyizós, gátlástalan embereknek nem teszek szivességet.

Kopiás Attila Steve 2009.05.30. 00:41:17

@Kurgán: Már bocs, de ha nem mész el, azzal pont a jelenlegi pártokat erősíted. Nézd meg a kommunikációjukat, 60-70%-os támogatásról beszél a legnagyobb párt pl Pécs után. Ahol ugye az emberek harmada ment el szavazni, de a többiek nem számítódnak bele az eredményekbe. Az érvénytelenek viszont beszámítódnak. Minden érvénytelen szavazat a meglévő pártok eredményét csökkenti.
Távolmaradással a parlamentáris demokrácia legitimációját erősíted. Hithű anarchisták (mármint nem a kannásboros, hanem az olvasott típusra gondolok) számára pl éppen ezért tényleg a távolmarad az elvhű választás, hiszen az egész parlamentáris rendszert elutasítják.
Én támogatom az érvénytelen szavazást, akkor is, ha értelemszerűen én végre tudok érvényesen szavazni... :+) Nekem fontos az, hogy vannak választások, akkor is, ha ezt önmagában nem tartom elégnek és akkor is fontos, hogy letegyem a voksomat, ha éppen nincs a választékban olyan, akire tudnék szavazni.

Fogyasztóvédő 2009.05.30. 11:23:26

Én is néztem a www.feherkocka.info -t és igazuk van!!
Miért szavaznék ezekre a disznókra.
A vazallus kis pártokról pedig, szintén nagyon rossz a véleményem.
LMP= Szdsz menekülési útvonal.
Jobbik= NSDAP
Munkáspárt= MSzMP
RÖ= Etnikai alapon hülyeség politizálni, lásd a Fidesz mennyi bajt csinál a külhoni magyaroknak ezzel.
A parlamenti pártok meg mind, tolvaj gazemberek.
Nem kellenek!
Marad a rontott szavazat.Üzenett a ma (tehát a múlt) politikusainak.
Húzzanak tényleg a címbe....

tárnics 2009.05.31. 09:58:52

Ha nem megyünk...elveszünk..Mert a hülyeség akaraterővel párosul..
S ők majd elmennek...azokra nézve is következményekkel járó eredményt produkálva, akik másokat szerettek volna, de távolmaradnak.
Már késő ugyan de a választás már az előkészités szakaszában kezdődőtt! Ha ott passzívak voltunk, most szívjuk..A véleményünk üres kockával elszáll mint fing a szélben...
Tehát szerintem voksolni kell...(!)

Évikati 2009.05.31. 17:28:42

@tárnics: Szerintem is! Utálkozni lehet, kell, de voksolni is! Ha elfogy a remény is, mi marad meg nekünk?

shua55 2009.06.01. 15:22:43

Sajnos ez egy nagyon nagy butaság.

A demokrácia ugyanis a választópolgárok aktivitásán alapszik, aki nem szavaz, az automatikusan a számára legrosszabb végkimenetelt támogatja (hiszen nem tett meg mindent ennek elkerülése érdekében).

A demokrácia ugyanis értelmes felnőtt emberek számára lett kitalálva, akik nem hisznek abban, hogy minden egy csapásra jóra fordítható. A demokrácia ugyanis nem a gyors változások rendszere. Demokráciában nem jó és rossz közül választasz, hanem jobb és rosszabb lehetőségek közül. Éppen ezért nem létezik olyan, hogy "egykutya", "mindegyik takarodjon", a választóknak kötelessége a számukra jobb lehetőségre voksolni, még akkor is, ha csak borzalmas és nagyon rossz között választhatnak. Ezzel ugyanis kikényszeríthető, hogy a borzalmas oldal, párt, személy a következő megmérettetésre a nagyon rossznál egy picit jobb programmal, teljesítménnyel készüljön.

A döntés ugyan nem könnyű, de dönteni kell, mert aki nem dönt, annak a sorsáról mások döntenek. Aki nem dönt, az meg sem próbálja elkerülni a legrosszabbat (persze a tipikus buta emberrel, aki ha nem kapja meg azonnal a kacsalábon forgó palotát, akkor inkább szarik bele, hogy vályogkunyhóban lakik, vagy téglaházban, azzal nem lehet mit kezdeni).

Évikati 2009.06.01. 17:41:03

@shua55: Egyetértek a véleményeddel!

Aardvark · http://fulszoveg.blog.hu 2009.06.02. 14:22:19

Fehér kocka = sarló és kalapács.
Egyébként ez nem egy mozgalom, ez egy nagy hoax! Nulla információt kapsz a weblapon, meg a whois rekord is noname - kinek érdeke a névtelenség és minél több érvénytelen szavazat, ha már biztos vesztésre áll? (Egyébként az üres szavazólappal a legkönnyebb utólag manipulálni.)
Pontosan azoknak találták ki a fehér kockát, akik csalódottak, tétovák, a nagy vörösre már nem voksolnak, de befolyásolhatóak némi ügyes marketinggel, és így gyengíthető az ellenfél.
Már ha nem gondolkodunk...

süti beállítások módosítása