Skip to content


Legyél elemző nagy pénzért! 1.

Szerző: Droli - 2009.07.07. 08:17

Bookmark and Share

Akartok egy jó állást? Tudjátok, olyat, amilyenről mindenki álmodik: 8 óra munka kellemes légkondicionált irodában, van titkárnő, számítógép, internet, meg minden más, amit csak szeretnél; a fizetés jóval a magyar átlag felett van, tehát nincsenek megélhetési gondjaid. Mondjak egy ilyet? Jó, igazad van, politikus :-) de azért négyévente meg kell küzdeni. Mondok jobbat: legyél elemző! S akkor hatalmas szakértelmeddel elemezhetsz, sőt, akár nyilatkozhatsz a médiának is! Ilyeneket, mint például:

 

Július 2: visszatér a 240-es euró?: „Az euró-forint árfolyamban kirajzolódó fej-váll alakzat a Bloomberg szerint 116 nap alatt rajzolódott ki, és durva forinterősödést jelez. A technikai indikátorok elemzése során a szoftver arra következtetett, hogy a forint a 237-242 forintos sávba erősödhet a közös európai devizával szemben.”

 

Július 3: Újra célkeresztben a 265-ös euró?: „Amennyiben a nemzetközi piacok periodicitása tovább folytatódik, és nem történik semmi olyan rendkívüli esemény, ami ezt a függvényt megtörné, akkor a jövő hét elején újra egy felfelé kör fog következni a nemzetközi részvénypiacon. Így a forint is megint nekilódulhat és beállíthatja az év eleji, 265 közeli idei rekordját az euróval szemben - vélekedett Sörös Csaba, aki egyúttal figyelmeztetett arra is, hogy az erősödés fundamentális megalapozatlansága miatt már rövidtávon is 275 környékére való visszapattanásra számít.

 

Július 6: Elfáradt a forint, komolyabb gyengülés jöhet: „Sörös szerint a nap későbbi részében sem lehet számottevő javulásra számítani, de egyelőre az sem valószínű, hogy a forint oly mértékben gyengül, hogy már hétfőn elmenjen a jegyzés a 280 forint körüli szintekre. "Komolyabb gyengülésre már a héten sor kerülhet, de erre a jövő hét elején van igazán esély, ekkor jelennek meg ugyanis a második negyedéves vállalati számok, amelyeknek lehet piaci hatása"

 

Jó, mi? Nos, akkor, kedves elemzők, hogy is lesz ez az euró-forint árfolyam?

 

(Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy nagyon nagy baj van a gazdaságunkkal, illetve annak külföldi megítélésével, ha az árfolyam ilyen szinten mászkál föl és alá. Pár hete még 280 volt az euró, aztán nemrég 267, most épp 274, s a legújabb elemzés szerint ismét megy 280 felé. Hogyan tervezzen így egy magyar vállalkozás, aki export-import kapcsolatban áll egy külföldi vállalattal? Mert nem mindegy, hogy az a 100.000 euró, mely vállalati szinten nem egy nagy pénz, 26.700.000-et ér, vagy 28.000.000-ot! A különbség egy alkalmazott éves bére.)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr901230699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.07.07. 09:13:48

tisztára mint az időjárás jelentés :)

süti beállítások módosítása