Skip to content


A ... anyádat, MÁV!

Szerző: Droli - 2009.08.24. 11:34

Bookmark and Share

Anno írtam egy posztot arról, hogy a Máv igen drágán vett repülőjegyeket, persze egy közvetítő cég segítségével. (Istenem, de szeretnék egy ilyen közvetítő cég lenni!) Akkor azt hittem, hogy az ügy majd szépen elül, ahogy lenni szokott, elvégre semmi más nem, történt, minthogy az adófizetők pénzét ismét magánzsebekbe juttaták, de valljuk be őszintén, ennek már nincs hírértéke.

De nem, ezek a barmok megmagyarázzák! Egy részlet az Origo cikkéből:

A MÁV idei repőlőútjainak megszervezésére kiírt pályázatának eredményhirdetéséből kitűnik, hogy a tavalyinál kevesebbszer, 171 alkalommal, de a több pénzért, összesen 40 millióért repültetné a cég munkatársait, hogy külföldi rendezvényeken vegyenek részt. Ez azt jelenti, hogy egy jegy átlagosan 233 ezer forintba kerül, miközben MÁV állítja, mindig a legolcsóbb, turistaosztályra vagy fapados járatra szóló jegyet választják. Az ár azért tűnik magasnak, mert a cég közölte, hogy főleg európai városok, így Brüsszel, Párizs, Varsó, Moszkva, Frankfurt, London, Amsterdam a leggyakoribb úti cél (ez így volt tavaly is: a 2008-as úti célok között túlnyomó többségben vannak az európai városok).

Felvetésünkre, hogy a jelenlegi piaci árak alapján egyetlen ilyen drága fapados vagy turista jegyet sem találtunk ezekbe a városokba, a cégtől azt a választ kaptuk: "a szolgálati utak túlnyomó részben hétköznapokon, meghatározott eseményhez kötött napon és időpontban történnek, ezért bizonyos kedvezmények - például hétvégi kedvezmény, kevésbé frekventált járat - igénybevételére nincs mód". Így "az illetékekkel növelt, adott napra, vagy napokra szóló oda-vissza útra megváltott aktuális jegyár nem hasonlítható össze a vevőcsalogató kedvezményes ajánlatokkal" - tették hozzá.

Hát a nagy lófaszt a seggetekbe, kedves MÁV, azt!

1. Hétvégi kevésbé frekventált járat - Hülye barmok, ilyet hogy lehet nyilatkozni? Tessék csak megnézni a légitársaságok ajánlatait - vajon miért pont a hétköznapi járatokat akciózzák? Mert annyira tele vannak?

2. Nem tudnak vevőcsalogató ajánlatokat szerezni - hát, igen, ez tényleg ismeretlen fogalom az üzleti életben, hogy ha valaki nagyobb mennyiséget vesz, akkor nem kap árengedményt. Sőt, egyenesen drágábban kapja a jegyet, mint egyébként! Ennyire hülye hogyan lehet valaki?

3. És még valami: most megnéztem, a legdrágább jegy Amszterdamba Malévval (nem fapados!) holnapra (kedd), adókkal, illetékekkel 160.300 Ft. A szolgáltatás színvonala: "Prémium szintű business szolgáltatások teljes körével várjuk! Elsőbbségi check-in, repülőtéri utasváró-használat, kiemelt figyelem a fedélzeten." Megjegyzem, ez nagyon-nagyon drága, de hát ezt a kategóriát már meg kell fizetni. De hol van ez is az "átlagos 233 ezer forinttól? És akkor még nem, is beszéltünk a fapadosok jóval olcsóbb jegyárairól...

Szóval - kedves MÁV, főleg akik ebben benne vannak, menjetek a francba! Most olvasom, hogy megszüntetnek egy csomó mellékvonalat, mert pénzt akarnak spórolni. Lehet, hogy a MÁV felsővezetését is meg kellene spórolni...


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr921334422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.24. 11:40:23

És gyomirtóért mentek ki, meg szimulátorért, de ezen már nem lepődök meg...

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.08.24. 12:42:21

És miért nem mennek vonattal?

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.24. 13:53:50

@sajt: Mert a vonatközlekedés színvonala MÁV szinten igen aggasztó, nehogy már égessék magukat vele :)

Remélem, maguknak vették a gyomirtót, só helyett a vacsorába. El is szégyelltem magam, hogy ilyen csúnyát mondtam, de nem törlöm ki :)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.24. 14:15:27

@sajt: Jó felvetés! A Wizzair vezérkara, mikor Lengyelországba utazott, úgy oldották meg, hogy elmentek Wizzair géppel Londonba, majd onnan Wizzair géppel Lengyelországba. Hogy minél olcsóbban kijöjjön. Na igen, magáncég, nem lehet pazarolni a pénzt...

Plutonic 2009.08.24. 17:16:24

Nem kell ezt már Zeroéknak megírni. :)))))
A Tiéd tökéletes és ezt komolyan is írom! :))))

Sheriff az égből 2009.08.25. 13:46:35

Egész pontosan a cikkből:

"a 40 millió forintot kizárólag a repülőjegyekért, és a "külföldi utazásokkal kapcsolatos járulékos (biztosítás, vízumszervezés) ügyintézői tevékenység" elvégzéséért fizetik ki az utazási irodának."

Ez teljesen Fair, egy olyan volumenű cég mint a MÁV
nehogymár bizottságot hozzon össze, hogy Baden-Badenből Wogga-Woggán keresztül Addisz-abebába olcsóbb a jegy.

A baj ottvan, hogy állami. Adják már el a picsába én nem finanszírozom senkinek az utazását, se az intercity közönségét se a vezetőségét.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.25. 16:25:44

@Atys: Ha még Addisz Abebáról lenne szó :-) De többségében Amszerdamról, Rómáról, meg egyéb, többségében könnyen elérhető helyekről! Egy utazás megszervezése amúgy nem nagy történet, az utasbiztosítás egy plusz klikk a repülőtársaság honlapján, egy vízumért meg nehogy már külön társaságot kelljen megbízni!

(Összehasonlításul: nekem és páromnak a mostani nyári oda-vissza jegye, ami 6 jegy, mert vissza átszállással megyünk, 75.000 forintba került mindenestül. Ez kb. 15 ezer Ft/jegy. Hol vagyunk a 233 ezertől!)

süti beállítások módosítása