Skip to content


Lehet hogy rémeket látok

Szerző: Slanger - 2009.10.26. 11:51

Bookmark and Share

Valahogy Magyarországon az elmúlt években az volt a jellemző tendencia, hogy mindig olyan dolgokat tett a kormány, amivel elsősorban a városlakók életét könnyítette meg, a vidéken élőkre meg nagyívben tett rá.  Persze ezen lehet vitatkozni, de hadd mondjam el miért gondolom így.

Biztosan mindenki hallotta már, hogy januártól csökkentené az MSZP a távhő áfáját. 20 százalékról 18-ra módosulna a fizetendő adó. Ez jó dolog, főleg annak, aki a távhő segítségével fűti a kecót. Illetve a kormányzó pártnak is hozhat némi plusz szavazatot. A vidéken lakók életét – vidék alatt értsd falu, kisváros - azonban nem különösebben könnyíti a tervezett adómódosítás.
 
A másik példa, a panelprogram. Azok akik részt vesznek benne, szinte bagóért ki tudják cseréltetni az ablakokat, radiátorokat, valamint a lakás szigetelése is potom pénzért megoldható. A vidéken élők – értsd kertes háztulajdonosok – természetesen ebből is jól kimaradnak.
 
Ha a vidéken élő ember azt venné a fejébe, hogy megpróbálja csökkenteni a fűtési költségeket, azt leginkább a saját pénztárcája terhére teheti meg, mert támogatás nem igazán akad. Akarom mondani, van egy lehetőség, ez pedig a NEP, a Nemzeti Energiatakarékossági Program. Tavaly szinte egész évben lehetett pályázni fűtéskorszerűsítésre, nem úgy mint idén. Elég furcsa volt ugyanis az idei NEP. A kiírás augusztus elsején jelent meg, és a pályázat már augusztus 31.-én le is zárult. Elfogyott a pénz. Kicsit furcsállom, hogy tavaly majdnem egész évben lehetőséget biztosított a fűtéskorszerűsítésre, idén pedig egy hónap alatt lezárult. Egyébként nem hiszem, hogy az augusztusi hónap az, amikor leginkább fűtéskorszerűsítéssel bíbelődnénk, hiszen legtöbben ekkor mennek nyári szabadságra, illetve nyaralni. Lehet, hogy rémeket látok, de valahogy úgy érzem, hogy vagy nem is volt pénz, vagy egyéb mutyi van a dologban. Ismétlem, lehet hogy rémeket látok.
 
 

Címkék: politika magyarország energia támogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr121475256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2009.10.26. 17:24:21

most találtam a papírt a postaládámban, hogy dec.31-ig meghosszabbították, így van lehetősége a háznak pályázni az eredeti okt.31.(!) helyett.

ez az augusztusi időpont szvsz kissé régi adat lehet.

a cikk témájához pedig, miszerint a vidék megint szív ebből a szempontból, csak ismételni tudom magamat, elnézést:

"A kommunisták is jól tudták, hogy ha megengedik azt, hogy az emberek jelentősebb mennyiségű élelmiszer felhalmozására képesek, ill. elszórtan, összetartó közösségekben élnek, nehezebb őket elnyomni.

Lásd kolhozok, városba telepítések, stb.

A mai liberális diktatúra tanult a hibákból, dolgát immáron finoman teszi. Ellehetetleníti a gazdálkodókat, szétveri a családokat, az ősi értékeket, közösségeket, bezárja az oktatási, egészségügyi és most a közlekedési infrastruktúrát, így szépen lassan mindenki beköltözik a panelrengetegbe, ahol az Államtól függenek, génmódosított, végeláthatatlan mezőkön termelt ipari hulladékon éldegélve, agymosottan, uniformizáltan, boldogan."

Sátán meg a Jocó 2009.10.26. 18:03:36

@Slanger: okidoki. Most ránéztem a papírra: Panel Plusz ennek a pályázatnak a nevezete. Lehet, másról beszélünk...

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.10.26. 20:48:41

@Sátán meg a Jocó: Bárha is netán nem egyről beszéltek is, az utolsó bekezdésben írottak valódi tendencia. Tehát nagyon is látensen ez a cél. Szomorú!

süti beállítások módosítása