Skip to content


A hit ereje?

Szerző: Slanger - 2009.12.16. 18:10

Bookmark and Share

Alapjában véve nem tartom magam különösképpen finnyásnak, de azért vannak dolgok, amik nálam is kiverik a biztosítékot. A közelmúltban teljesen véletlenül kapcsoltam a National Geographicre, ahol a Tabu című műsorban egy ember, éppen a száját készült keresztülszúrni egy bazi nagy késsel. Miután kihúzta húsából a pengét, egy csepp vért sem lehetett látni. Igazából ezt el sem hiszem, mert akárhogy is, ez szerintem kurvára természetellenes. Annak a faszinak a szájából dőlnie kellett volna a vérnek. De nem. Úgy viselkedett, mintha csak egy szúnyog csípte volna meg. Egy óriási szúnyog.

 
Nem tudom, hogy ilyenkor hihet e az ember a szemének, vagy egyszerű trükkről van csak szó. Vajon létezik ésszerű magyarázat, ezekre az egyes kultúrákban a mai napig létező tradíciókra? Lehet akkora ereje a hitnek, ami a természet törvényeit egyszerűen a sárba tiporja?
 
Igazából ide be akartam szúrni egy videót, de tekintettel gyengébb idegzetű olvasóinkra inkább csak egy linket teszek ki. Natgeo
 
Nem tudom, hogy van e köztetek valaki, aki látott már élőben hasonló spirituális műsort, de ha igen, akkor megoszthatná velünk élményeit.

 


Címkék: kultúra tradíció

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr521602687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.16. 20:06:52

Én nem tudok hozzátenni, bocs.
Több olyan esetről hallottunk már, amikor egyszerűen nincs vérzés, pedig kéne, hogy legyen, szóval fene tudja ezeket, nekem tutira vérezne, mert marhára nagy hitetlen egy némber vagyok :D

Évikati 2009.12.16. 21:44:39

@Vorg a Halhatatlan Báró: Hollandiában 1979-ben láttam először egy olyan fickót (revüben) aki átszurkálta a karján, combján a hosszú, vastag tűket, a nyelvén egy hegyes tőrt döfött át. Desszertnek üvegpoharakat evett. Elöl ültünk és borzalmas volt hallani az üveg recsegését. Többen kimentek a produkció alatt, pedig egy csepp vér sem csordult.
Azóta már többször láttam TV-ben hasonlókat. A titok maradjon meg nekik, hiszen ebből élnek:-)))

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.12.16. 22:41:39

@Évikati: Lehet cukor volt az az üveg, tudod, mint a filmekben :)

anarcho78 2009.12.17. 10:26:59

simán van olyan, aki vallásos áhítatban (vagy némileg bedrogozva) rengeteg olyan dolgot megtesz, amire egy normális ember önszántából nem lenne képes. ne ítéljük el őket, ez a kultúrájuk része!

Sátán meg a Jocó 2009.12.17. 15:50:05

"Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes." - hamlet

Az ember elképesztő dolgokat tud csinálni a testével, ha NAGYON akarja. Valaki a hit által ér el ebbe az állapotba, van aki gyakorlással. Gyerekkorom óta foglalkozom harcművészetekkel, láttam én már falon pókot...

A todomány még nem ért oda, hogy az ilyesféle képességeket megmagyarázza. Majd egyszer. Türelem.

süti beállítások módosítása