Skip to content


A hét lúzere - Szalainé, BKV

Szerző: Droli - 2010.01.13. 07:10

Bookmark and Share

A hét lúzere Szalainé Szilágyi Eleonóra, a BKV volt HR igazgatója lett, mivel a hétvégén ő is bevonult a börtönbe – már ha befért. Gratulálunk neki!

 

Lassan alakul a sztárcsapat a börtönben; Dr. Sziebert, a volt jogi igazgató már ott van, a volt informatikai igazgatót, Fuzik Zsoltot is körözik, és bizony bevonult Szalainé, a volt HR igazgató is. Lassan meg lehet tartani egy tavalyi BKV igazgatósági ülést is – csak itt cseppet hűvösebb van, mint a meleg irodában...

 

Szalainé karriertörténete a „ki ne mozduljak az állami szférából mert még megfázok” tipikus esete. A Marx Károly Közgazdasági Egyetemen végzett (1972), innen a BKV-hoz került, ahol szépen lépegetett felfelé a ranglétrán, és 1983-ban, 33 évesen főosztályvezető lett. 1999 és 2003 között vezette a Gazdálkodási Főosztályt is, végül 2003-ban került a Humánpolitikai Igazgatóság élére. Itt persze elég szép fizetést kapott nagy prémiummal, nehogy elszipkázza a versenyszféra ezt a kiemelkedően tehetséges egyént. Mert azok csak úgy kapkodnak az állami csődvállalatok menedzsereiért.

 

A lényeg az, hogy ezen fantasztikus karrier után most előzetes letartóztatásba helyezték, nehogy „nehezítse a szerteágazó bizonyítást”. Egy éve még ő volt a császár, a gazdag maca, aki egy nagyvállalatnál dolgozott felsővezetői pozícióban, de most csak egy szám lesz valamelyik büntetésvégrehajtási intézetben. Ha belegondolunk mekkora presztízsveszteség ez neki, és milyen szégyen ez a családnak – hát, lehet, ennél a lámpavas is méltóságteljesebb büntetés lenne. (Más kérdés, hogy őt nem bírná el.) Azért sajnálni nem kell, százmillió forint több, mint amennyit egy átlagember egész életében adóként befizet.

 

Álljon ez az eset örök példának minden állami vezető előtt, aki saját vagyonát kívánja gyarapítani a nép pénzéből, jogellenes módon.

 

 

 


Címkék: bkv ahétlúzere

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr701659996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása