Skip to content


Folytatódik a válság...

Szerző: Droli - 2010.03.13. 07:04

Bookmark and Share

Itt az új válság – most már nemcsak holmi “alternatív” közgazdászok beszélnek róla, hanem maga az IMF vezére is. És hogy miért van igaza? Mert a válság negatív hatásait az adófizetők pénzéből finanszírozták, azaz az államok adtak pénzt kölcsönöket-ajándékpénzeket a pénzügyi intézményeknek (hogy ne dőljön be az egész), és ennek következtében mindenhol megnőtt az államadósság. Amit meg nem ártana visszafizetni, mert kamatterhe van, ráadásul a befektetők csak drágán finanszíroznak olyan államokat, melyeknél nem látják biztosítottnak a pénz visszafizetését (vagy sehogy, lásd Görögország). Tehát: a pénzügyi válság elmúlt, a bankok és egyéb pénzügyi szereplők ismét óriási profitokat érnek el – cserében kezdődik az államok válsága, ahol a megnövekedett államadósság miatt adókat kell emelni, megszorításokat kell eszközölni, és ez újabb recesszióhoz vezethet.

 

Mindez úgy, hogy ezt a válságot pont a pénzügyi szektor mohósága indította el. És nem ők fizetik meg az árát, hanem az emberek.

 

Szép kilátások.

 


Címkék: válság

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr841831008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daniferi 2010.03.13. 18:05:20

Számomra az a legszomorúbb az egészben, hogy nekem hiába nincs hitelem, sőt, még munkahelyem is van, mégis aggódnom kell a jövőm miatt.

Horizont 2010.03.14. 07:29:43

Az a baj, hogy csak tűzoltás folyt, de minden megy tovább, azon senki nem ügyködik, hogy változtasson azon ami nem jól működik.Pénzt beszivattyúzták és ennyi.
Na most gondolj bele annak a helyzetébe akinek van hitele (nem plazma tévére) és elveszítette a munkahelyét is.
Csodálatos XXI.század!

daniferi 2010.03.15. 16:05:17

@Horizont: Én is látom, semmi nem változott, sőt, én azt is megkockáztatom, még nincs is válság, majd csak most jön.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.19. 13:45:05

Az egész bankrendszert gyökeresen át kell alakítani, mert máskülönben újratermeli a válságot, mint nálunk a kommunistából átvedlett cégtulajdonosok. 3 magyar tudós ember összedugta a fejét és erre jutottak a teendőket illetően:
tdyweb2.wbteam.com/VitaAzEghajlatKavezoban_1.htm
tdyweb2.wbteam.com/VitaAzEghajlatKavezoban_2.htm

süti beállítások módosítása