Skip to content


Hol nyaral a magyar?

Szerző: Droli - 2010.07.14. 07:00

Bookmark and Share

Mindenekelőtt essünk túl a száraz statisztikai adatokon: hová mennek idén a magyarok nyaralni? Igaz-e, hogy idén csak nagyon kevesen mennek külföldre? Melyik a legnépszerűbb belföldi célpont? Nem lesz hosszú, ígérem, és igen érdekes dolgok derülnek ki belőle. :-)

A KutatóCentrum felmérése szerint a konkrét utazási céllal rendelkezők 57%-a Magyarországon tervezi nyaralását, 17% külföldön nyaral, 29% pedig külföldön és belföldön is kíván nyaralni. A külföldi célpontok között Horvátország a nyerő (36%), majd ezt követi Olaszország (21%), Görögország (19%), Tunézia (5%), Egyiptom (5%), Törökország (4%). Számomra meglepetés, hogy az olcsó bolgár tengerpart és Románia nincs a listán, pedig higyjétek el: egy erdélyi nyaralás többet tér akármilyen tengerparti leégésnél.

A belföldi nyaralásoknál gondolom, nem nagy meglepetés, hogy a turisták legfőbb célpontja a Magyar Turizmus Zrt. felmérése szerint a Balaton (57%), a többi üdülési célpont pedig kb. egyenlően osztozik: Dél-Alföld 7,5%, Észak Magyarország 7,2%, Észak Alföld 7,1%, Nyugat Dunántúl 6,9%, Budapest 4,4%, Közép-Dunántúl 1,7%, Dél-Dunántúl 1,7%, Tisza-tó 1,4%. A felmérés szerintaz utazások kétharmada július-augusztusra esik, és augusztus a “legnyaralósabb” hónap (31,4% a részesedése). Bevallom, nem gondoltam volna, hogy a Balaton ennyire dominál, de végül is érthető, mert ott mindig lehet mit csinálni: jó időben ott a strand, kevésbé jó időben lehet túrázni a hegyekben, nagyon rossz időben meg el lehet menni a borospincébe berúgni. Ideális célpont :-)

Te hová mész nyaralni?


Címkék: nyaralás forddal nyaralok

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr222145148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wendiii · http://hivataliagyhalal.blog.hu 2010.07.14. 08:49:42

Mióta hagyományőrzéssel foglalkozom (2001 óta), a fellépések helyszínei egyben a nyaralásom helyszínei is. Magyarországon ez jobbára a Dunántúlt jelenti, külföldön pedig 99%-ban a Visegrádi Országok területén vagyunk, bár volt már német és olasz fellépésünk is.
Amúgy konkrétan nyaralni, mikor csak süttetem a hasam a napon, kb 10 éve nem voltam.

rdi 2010.07.14. 10:35:55

@Wendiii:
"Mióta hagyományőrzéssel foglalkozom"

Ez mekkora szöveg már!

zoran2 · http://www.legalo.eu/hu/ 2011.10.29. 20:01:35

nem is gondoltam volna:) én is ott voltam, a www.adria24.hu -n rendeltem szállást... ismeritek?

süti beállítások módosítása