Skip to content


Bennünk van a hiba?

Szerző: Slanger - 2009.01.04. 08:28

Bookmark and Share

Ahogy olvasgatom a híreket, blogokat, egyre inkább úgy érzem, hogy az embereknek már nagyon tele a hócipője, a hazánkban uralkodó állapotokkal. Szinte mindenhonnan az jön le, hogy a kormányzás, illetve a politikai elit felelős a kialakult magyar helyzetért. Csak ugye ezeket a remek embereket mi tettük azzá, ami. Vagyis mi adtunk nekik hatalmat, befolyást.

 
Az interneten megjelent egy állítólagos Széchenyi idézet, amely lentebb olvasható.
 
„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba ...”
 
Az idézet ugyan nem Széchenyitől származik - hanem1936-ból az Egyedül vagyunk című műből-, de érdemes lenne kicsit elgondolkozni a mondanivalóján.
 
Kíváncsi lennék, hogy ha most lenne a választás, a „pokol fenekére küldenénk őket”? Te kire szavaznál?
 
 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr11856425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása