Skip to content


Szagértők

Szerző: Droli - 2009.01.20. 17:00

Bookmark and Share

Manapság, mikor az ember kinyitja az újságot, sok mindenen megbotránkozik. Nézzük pl. a mai Index címlapot: "Jöhet a 300 forintos euró" (ez speciel nekem jó), "A teljes MSZP- és SZDSZ-frakciót meggyanúsították Terézvárosban (tegye fel a kezét, akinek ez meglepetést okozott!), illetve "Kiraboltak egy bankot Kecskeméten (persze a tettes nincs meg, miért lenne...). A hírek slágerlistáján azonban még mindig az elsők között van a GÁZ, mely csakúgy, mint Zámbó Jimmy lemezei halála után, letaszítathatatlanul foglalják a hírportálok főhírei között a helyet. Hogy most az a baj, hogy gáz van, vagy nincs gáz, az mindegy (hehehe, hülye, elcsépelt szóvicc, tudom).

És én, a témához kevésbé értő olvasó, nézegetem az ezzel kapcsolatos cikkeket, fórumokat, blogokat. Tényállás: a ruszki-ukrán koprodukciós gázcsapokat elzárták. Magyarországnak van tartaléka, abból lehet fedezni az ellátást egy darabig. Van nekünk ám világhíres gázmezőnk is, csak éppen nem tudjuk kitermelni. Friss hír: a gázcsapokat újra megnyitották az elvtársak, csak éppen mi nem látjuk a gázt (amúgy az lenne a furcsa, ha látnánk, mivel elvileg nem is lehet látni).

És a rengeteg szakértő (mert ő ért hozzá), politikus (mert ő mindenhez ért), átlagember (mert ő már annyit olvasott hozzá, hogy azt hiszi, ért hozzá), illetve párttag (ő nem is tagadja, hogy nem ért hozzá, de ez is egy jó alkalom utálni Gyurcsánt/Orbánt) csak úgy hozza a jobbnál jobb megoldási ötleteket. Hogyaszongya: Termeljük ki a makói gázmezőt  a Szentkorona erejével. Delejezzük meg a delejt. Építsünk gáztározókat a föld alá, később felé, közé, mittudomén. Építsünk még négy atomerőművet, meg három Paksot. Építsünk szélerőművet. Égessük el a szenet/fákat/nyulakat. Égessük el Mari néni szemetét. Esetleg Mari nénit is (ideológiai alapot már találtam hozzá: Mari néni boszorkány). Használjuk ki a geotermikus hőt, vezessük le a Tiszát a föld mélyébe, s majd melegen visszajön (pozitív externáliák: főtt hal kapható!). Építsük tele napkollektorral a zalföldet, s lássuk el energiával a világot! Gyurcsány: "én lehozom nektek a napot!". Orbán: "Én két napot hozok le nektek!". Lendvai elvársn... khm. asszony megígéri, hogy NEM LESZ NAPÁREMELÉS. Közben még a szája is energiát termel, azzal fűtik a nyugdíjemelést. Mindenki tekerjen naponta két órát szobabiciklin, s így is termelhetünk áramot!

Szóval megy az ötletbörze, s mindenki nagyon boldog, én azonban szeretnék csendesen kérdezni valamit: nem lehetne, hogy energiát spóroljunk inkább? Mert hát az orvosok is azt mondják, hogy a megelőzés a legfontosabb, s jóval olcsóbb, mint a gyógyítás. Mi lenne, ha újabb gáztározók helyett leszigetelnénk végre az utcákat remekül melegítő panelházakat? Ha a gázár helyett a fűtéskorszerűsítést támogatnánk, van itt már annyi minden, amivel energiát lehet spórolni, például hőtárolós kazán, napenergiás vízmelegítés, stb?

Mert úgy tűnik, gyógyítani már tudunk (elméletben), csak éppen megelőzni nem.

 


Címkék: gáz

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr81891159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása