Skip to content


Szívod a gázt

Szerző: c0 - 2009.01.22. 06:30

Bookmark and Share

 

Használsz otthon légfrissítőt? Ha ráülsz a csészére és igyekezeted siker koronázza, rögtön a sziszegő gombért nyúlsz? Netán a lakásod atmoszféráját dobod fel a bizonyos időközönként furcsa hangot hallató illatkreátorral?
 

Belegondoltál, hogy mekkora százalékban tartalmazhat rád és a környezetre káros anyagokat egy ilyen termék? Hajtógáz, flalátok, parabének, benzinszármazékok, parafin, formaldehid, ki tudja milyen kémiai anyagok még. Ráadásul van, aki elemes "készüléket" használ, hogy "megsemmisítse a kellemetlen szagokat". (Mint tudjuk, az elem veszélyes hulladék.)

Régebben én is mindig magamra fújtam az 1x2 méteres szobácskában a "finom" illatot, hogy elnyomjam bűzös termékem undorkeltő mellékhatását. Aztán azt vettem észre, hogy megkönnyebbülésemet követően rendszeresen szipogtam, szemem viszketni kezdett. Kellett egy kis idő, míg rájöttem, minek köszönhető ez, a spray tartalmaz valamit, ami a nyálkahártyámat izgatja.

Mindig ledöbbenek (döbb), hogy mennyi mindent eladnak, ami károsít minket, mégis megvesszük, mert nem tudjuk. Pláne nem tudhatjuk, milyen hatással lesz gyerekeinkre.

A gyártó persze elintézi könnyedén a problémát:
Ne használja zárt térben, használja jól szellőző helyen. Hát persze, mától a pusztába járok szarni! Logikus.

Ajánló: "Naponta tízezer szintetikus vegyi anyaggal találkozunk


Címkék: szipu

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr86887852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamócaábris (törölt) 2009.01.23. 21:48:30

az a baj ezekkel, hogy ha renszeresen hasznalom a szar szag elnyomasara, utana ha barhol meg erzem ennek a cuccnak a szagat, rögön a szar jut rola eszembe, igy azutan nekem mar a rozsa illat is szar szag.

Igy inkabb szelöztetek.

süti beállítások módosítása