Skip to content


A képviselő nem ért hozzá

Szerző: Droli - 2009.01.23. 16:01

Bookmark and Share

Anno (még az átkosban) volt nekem egy mesekönyvem, melyben a magyar szocializmus alapvető dolgait magyarázták el gyerekeknek. Ebben szerepelt az a mondat: "a tanácsban okos emberek ülnek, s döntenek". Hurrá, Droli kicsi feje megnyugodott, hiába, jó kezekben az ország, s dübörög a gazdaság! (Hopp, bocsánat, ez utóbbit egy másik mesekönyvben olvastam).

S én ebben a hitemben éltem egészen a mai napig, azaz, hogy az okos emberek majd döntenek a mindannyiunkat érintő dolgokról. Erre mit olvasok? A képviselők nem kötelesek érteni ahhoz, amiről döntenek! Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke kifejti, hogy miután a képviselők nem mindig vesznek részt a döntéselőkészítői munkában, ezért csak az eléjük rakott anyag alapján tudnak döntést hozni; tehát a döntést előkészítőket terheli felelősség. Egy világ omlott bennem össze. Most dobjam ki a könyvecskémet?

Végül is, logikus. A képviselő nem érthet mindenhez természetesen, de szavazni szavazhat. Bizonyára gondosan elolvassa az összes előkészített anyagot, elmélyül a témában, majd dönt. Az országgyűlési képviselők - akik könyvecském szerint a legjobbak ebben, igaz, ott még nem országgyűlési képviselőknek hívja őket - pedig egyenesen szuper nagy fejek! Lásd, milyen gyorsan elolvasták, elemezték az EU alkotmányt (angolul!), s felelős döntést hoztak róla! A döntésért persze nem felelősek, már miért lennének azok?

Lassan leadom az adóbevallásomat. Ha elrontom, ugye majd hivatkozhatok ugyanerre?

 


Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr97896337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása