Skip to content


Egy cikk 2019-ből

Szerző: Droli - 2009.02.03. 09:29

Bookmark and Share

 Találtam egy jó összefoglalót a budapesti olimpiáról. A cikket 2019-ben írták. Ha bárki bármi hasonlóságot vél felfedezni a 2010-es pécsi európai kulturális szerepvállalásával kapcsolatban, az csupán a véletlen műve, s kitagadom, kommunistafasisztának titulálom, majd elhatárolódok tőle :-). Szóval akkor bemásolom a cikket:

"Magyarországra látogatott a NOB küldöttsége abból az alkalomból, hogy pont egy év múlva gyújtják meg az olimpiai lángot. Lássunk, milyen út vezetett idáig!

2008 nyara: Neves közéleti személyiségek megalakítják a BOM-ot; azt szeretnék, ha hazánk rendezhetné a 2020-as olimpiai játékokat.

2009 február: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelenti, hogy benyújtjuk pályázatunkat az olimpia megrendezésére. Egyben felkéri a Bajnai KFT-t, hogy írjon megvalósíthatósági tanulmányt 5 milliárd forintért, 20 oldalban. Miután a tanulmány 21 oldalban készül el, a cég kap még 5 milliárd forint sikerdíjt.

2009 november: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkéri a Szily Katalin BT-t, hogy készítse el a budapesti olimpia makettjét 10 milliárd forintért. Szily Katalin BT-je ezt a  tolcsvai óvodával készítteti el egy délelőtt alatt gyufásdobozokból. Az elkészült látványtervet az SZDSZ élesen bírálja, mivel a gyufásskatulyák meggyulladhatnak, s égési és lelki sérülést okozhatnak Lakatos Mendez óvodásnak, ezzel is erősítve a nácizmust. A Szily Bt ennek elhárítására további 10 milliárd forintot kér.

2010 március: Itt a döntés ideje! A magyar küldöttség Kiszel Tündéből, Győzikéből és Lendvai Ildikóból áll, s ők mutatják be a budapesti olimpia tervét. A NOB kéri, hogy hívjuk haza Lendvai Ildikót, s akkor megkapjuk az olimpiát. Lendvai nyilatkozik: nem csalódott a NOB döntése miatt, mivel ajánlatot kapott filmesektől; a Múmia 4-ben ő játssza a múmiát.

2010 április: Megvan, mi rendezzük az olimpiát!

2011 november: Ünnepélyesen kijelölik az olimpiai falu területét. A Zalaegerszegi Ámbráscetek Szórakoztatási Egyesület azonban megtámadja a határozatot, s bíróságra viszi az ügyet. A Bíróság szóvivője közli, hogy a bírók leterheltsége miatt 2030-ban várható az első tárgyalás.

2012 december: Az olimpiai stadion területének körülkerítése során derül ki, hogy nincs pénz kerítésre. Gyurcsány Ferenc miniszter- és köztársasági elnök tanulmányt irat a témáról a Kuncze BT-vel 4 milliárd forintért, s meghozza a döntést: a források pótlása érdekében elveszi azon 120 év feletti nyugdíjasok 19. havi nyugdíját, akik az elmúlt 5 évben már el voltak ítélve erőszakos nemi közösülésért.

2014 március: A NOB küldöttséget indít Budapestre, hogy kiderítsék, igaz-e az angol szaklapok azon állítása, hogy még egy kapavágás sem történt a budapesti olimpia építésének ügyében. A küldöttséget Dietrich Vogel vezeti.

2014 június: A küldöttség jó hírekkel tér vissza: nem igazak az angol újságok állításai, mivel már két kapavágás is történt az ügyben! Egyúttal bemutatják azt az 5 oldalas tanulmányt, melyet a Dietrich Vogel GMBH készített a magyar kormány megbízásából 10 millió euróért.

2016 május: Gyurcsány Ferenc miniszter- és köztársasági elnök és Magyarország királya bejelenti, hogy a nemzetközi válság hatására újra kell gondolni az olimpia megvalósíthatóságát. Ennek érdekében tanulmányt írat a Zushlag BT-vel 3 milliárd forintért, melyben arra keresik a választ, hogy az angol- vagy a pottyantós WC lenne-e megfelelő az olimpiai stadionban.

2018 január: Áttörés! Megtörténik az első olimpiai stadion alapkőletétele. Üröm az örömben, hogy az alapkövet másnap reggel ellopják, ezért újra ki kell jelölni az időpontot.

2018 november: Gyurcsány Ferenc miniszter- és köztársasági elnök, Magyarország királya és császára bejelenti, hogy felkéri a Strabagot az építkezések elkezdésére.

2019 február: Gyurcsány Ferenc miniszter- és köztársasági elnök, Magyarország királya és császára és a Fradi edzője kifejti azon véleményét, hogy szerinte a 2020-as budapesti olimpiának az "évek olimpiája" címében kellene eltelnie, azaz nemcsak 2020-ban, hanem 2021-ben és 2022-ben is kellene zajlania annak függvényében, hogyan készülnek el a létesítmények. Ennek megvalósítására tanulmányt írat saját magával 100 milliárd forintért.

Itt tartunk ma. Elmondhatjuk, hogy kormányunk elképesztő erőfeszítéseket tett az olimpia megrendezésének érdekében, s külön ki kell emelni, hogy mindezt az ördögi Orbán Viktor és az ellenzék folyamatos gáncsoskodásának ellenére tette.

Bolgár György  (a szerző az Objektív Tájékoztatásért és az Ellenzéki Sajtóért Mozgalom elnöke)"


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr45915027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása