Skip to content


Letörölték a digitális táblát

Szerző: Slanger - 2009.02.16. 17:53

Bookmark and Share

 

Szegény Magyar Bálint, szegény diákok. Mi lesz így a jövő nemzedékével, digitális tábla nélkül? Mert van rá esély, hogy dugába dől a 19,2 milliárdos közbeszerzés. Akarom mondani, jelenleg dugába is dőlt, hiszen az NFÜ érvénytelenítette a tendert. De azért még ne temessük az oktatási modernizációt, hiszen szintén az NFÜ szerint, ez év szeptemberére megérkeznek a táblák.
 
Még szerencse, hogy olyan profi szinten áll a mai magyar oktatás, hogy már csak ez a digitális csoda hiányzik ahhoz, hogy Magyarország az egymillió Einstein országa legyen. Nem is tudom, hogy tudtunk megtanulni írni, olvasni e nélkül a remek oktatási segédeszköz nélkül. Hogy lehet nélküle élni? Nem fér a fejembe, hogy miért van erre olyan nagy szükség. Megkönnyítené a tanárok munkáját, vagy a gyerekek fejlődését segíti? Esetleg tiszteletre tanítja a diákokat, vagy a tábla használatával majd nem esik nehezükre köszönni? Ha meglesz a tábla akkor nem erőszakoskodnak egymással, nem akarják majd „megbaszni” a tanárt?
 

Érdekes nép vagyunk mi. Digitális táblákról beszélünk, meg hasonlókról. Közben meg lassan felkopik az állunk. Nem baj a digitális tábla az kell, nehogy már megálljanak azok a nebulók a fejlődésben.


Címkék: digitális tábla tender

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr93946914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wlac (törölt) 2009.02.17. 07:19:13

2 hónapja a mi osztályunk is kapott digitális táblát. Az eredmény azóta szemmel látható: a fél osztálynak szemtengely ferdülése van, köszönhetően annak, hogy így a hagyományos zöld tábla bekerült az egyik sarokba, és az átellenes oldalról rohadtul nem lehet látni. Azt persze meg sem említem, hogy az új varázstáblát eddig egyszer sem használtuk - vagyis de, megnéztük a legyek urát, amit persze megtehettünk volna a "sima" falon is (projektornak tökéletes a fehér falfelület, ráadásul a d.tábla sima felületéből adódóan visszaveri a fényt, és persze pont úgy ülök, hogy látni nem látok belőle, mert hunyorognom kell.) Magyar oktatás powa!

süti beállítások módosítása