Skip to content


Feri újra kinyitotta a száját

Szerző: Nyünyőke - 2009.02.17. 11:01

Bookmark and Share

 

Bár ne tette volna! Az öszödi beszéd óta tudjuk, ez nem jó jel! A Magyar Hírlapos botrány után napokon belül itt van az újabb akciója. Miniszterelnökünk napirend előtti felszólalásában spórolásra szólította fel az országot. Megtakarításainknak el kell érnie az évi 200-220 milliárdot (!). Hát, az ő fizetésükből megy a spórolás, na, de a miénkből?! (Valamit tenni kell, ezzel mindenki egyetért, de nem így!) Honatyáink egymás között megbeszélik a frankót, úgy, hogy abból ők csak nyertesként kerülhetnek ki.
 
Mostani reformcsomagja áfa és személyi-jövedelemadó emelést, megszűnő adómentességet a béren kívüli juttatások esetében, a családi pótlék megadóztatását, szigorodó gyed szabályokat, a 13. havi nyugdíj megszűntetését, a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelését tartalmazza. Persze a serpenyőnek van egy pozitív oldala is: nem változna az EHO, nőne az szja alsó sávhatára. Slussz! Valahogy nincs egyensúlyban a kettő, de ha megszavazzák, nekünk el kell fogadni.
 
Egy érdekes dolog: „Az MTI információi megerősítik azt a korábbi összképet, hogy a kormány jövedelmeket csoportosítana át a magánszemélyektől a vállalkozói szféra, illetve a szerényebb jövedelműektől a tehetősebbek felé.”A szerényebb, nehezebb körülmények között élőktől vonnának el? Megint a parlamentben ülő és szavazó egyének járnak jól. Megszoktuk!
 

 Ez lenne az a bizonyos „második hullám”?

 


Címkék: gyurcsány reform

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr30947100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása