Skip to content


Társadalmi hatás

Szerző: Slanger - 2009.02.24. 11:00

Bookmark and Share

 

Örömmel fogadtam, hogy a napokban a Reformszövetség is előállt egy válságkezelési programmal. Igaz, hogy sokkal durvábban kezelné a kialakult helyzetet, mint a kormány, de talán erre lenne szükség. Gyurcsány azonban nem igazán volt elragadtatva a szövetség terveitől, a társadalmi hatásokra hivatkozva. Nem tudom ugyan, hogy a kormányt mióta érdekli, hogy mit gondolnak az országban az emberek, de attól tartok feriben még él egy halvány reménysugár, hogy újra miniszterelnök lehet.
 
Nem vagyok azonban biztos benne, hogy maga a válságkezelés robbantja ki a társadalmi felháborodást. Sokkal inkább az, hogy megint csak a munkásosztály kizsákmányolása jelenti a "válságkezelés" egyedüli megoldását. Az embereknek tele van a púpja azzal, hogy minden békát nekik kell lenyelniük, miközben vannak, akik 300.000 forintért mennek az Operabálba, ahol nemzeti összefogásról papolnak.
 

De ne felejtsük el, hogy itthon vagyunk. Itt lehet évekig lopni, csalni, hazudni. Völgyhidat, meg 4-es metrót építeni. Itt lehet cégeket venni állami pénzen (gondoljunk csak a Motim ügyre), és mindennek dacára társadalmi hatásoktól félni.

 

 

 


Címkék: politika társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr55962312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.24. 14:29:34

Gyurcsány attól fél, hogy a negatív társadalmi hatások miatt vesztene. Pedig neki és bandájának minden nap számít. Úgy látszik addig marad, amíg van mit ellopni. Van még?

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2009.02.24. 18:59:55

Az igazság valami ilyesmi Hofit idézni próbálva:
Amikor Jézus fent a kereszten szenvedett sok döglégy dongta körbe. Szívták a vérét, szenvedést okoztak mindenféle módon.
Az egyik katona megsajnálta és próbálta elhessegetni.
Megszólal Jézus:
Hagyjad fiam, csak éhesebbek jönnek...

A választásos képviseleti kormányzásban (azaz hogy a Te általad jelölt képvisel.. na már ha bejutott) az a jó, hogy tök mindegy milyen párt van a hatalmon az lesz amit Te akarsz. Elvileg.

Gyakorlatilag meg amit a párt akar. Azaz amit a lobbi. Azaz azok akik pénzt kapnak, te meg azt hiszed, hogy képviselve vagy és az lesz ami jó neked.

Sajnos a tisztesség, becsület nem emlegethető egy napon a politikával.

A szakértő bizottságok sem jó megoldás mert vagy nem függetlenek vagy nem értenek hozzá.

Ha pedig Pityu bácsit Kazincrettentőről kérdezik, hogy akkor most legyen-e még egy adósáv akkor az meg megint nem lesz jó...

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.02.24. 20:41:38

@sambalabammbumbumm: Teljesen igazad van. Abban én is egyet értek, hogy egyik politikus sem szent, hiszen mi magunk sem vagyunk azok. Csak van egy bizonyos határ, amit, illik nem átlépni. Például én sem rabolok bankot. Az pedig egyenesen felháborító, hogy mióta hatalmon van az mszp, csak a pazarlás megy, most meg ismét azon az 1,7 millió emberen csattan az ostor, akin eddig is. Persze tudom én, hogy a fidesz sem különb.

süti beállítások módosítása