Skip to content


Nem éppen etikus, avagy a népszerű cigány vezetők

Szerző: Slanger - 2009.03.01. 16:12

Bookmark and Share

 

Egyre bonyolódik ez a cigány ügy. A téma folyamatosan napirenden van, mind a médiában, mind a közéletben. Ez egy olyan probléma, amely már szabályosan önmagát gerjeszti. Illetve vannak olyan roma származású politikusok, akik nem hagyják, hogy csendesedjenek az indulatok.
 
Itt van például a tatárszentgyörgyi eset is, ahol megöltek két roma származású magyar állampolgárt. Mikor már úgy gondoljuk, hogy kezd csitulni az ügy, ismét újabb fordulat következik be. Tegnap ugyanis, a tatárszentgyörgyi gyilkosságtól néhányszáz méterre kigyulladt egy családi ház. A hírre néhány roma vezető ekképp reagált.
 
Molotov-koktélt dobtak arra a tatárszentgyörgyi családi házra, amely szombat este kapott lángra - ezt mondta a Független Hírügynökségnek az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán.
 
Raffael Gyula, a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) Pest megyei elnöke azt mondta, ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, majd egy szürke terepjáróval elmenekültek.
 
Raffael Gyula elmondta azt is, hogy megtalálták a helyszínen a Molotov-koktél darabjait.
 
Ezzel szemben a rendőrség és a tűzoltóság álláspontja az, hogy a tüzet egy fűtőtest okozta.
  
Kérdezem én, hogyan akarják így rendezni, a Magyarországon kialakult helyzetet, magukat felelős cigány vezetőnek valló politikusok? Hiszen azzal, hogy hamis, koholt vádakat gerjesztenek, nem fog megoldódni semmi, csak egyre jobban elmérgesedik a helyzet. Vagy csak így akarnak nagyobb népszerűséget szerezni?

 


Címkék: cigány tatárszentgyörgy

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr53973547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huhaha 2009.03.01. 16:27:58

cigány és etika?????

mutation 2009.03.01. 17:40:46

Én azt nem értem, hogy ez nem bántja semmilyen médiának, politikusnak, jogvédőnek a szemét? Nem lehetne beperelni ezeket? Hát mit a tökömet képzelnek már elnézést.
Ilyen vezetőkkel akarnak integrálódni? Ugyanezt csinálták a kézigránáts esetben is. Rasszistának álltották be, mikor pedig kiderült, hogy cigányok voltak az elkövetők akkor meg kussoltak. De itt mindent lehet. Kettős mérce. Remek ország. Remélem holnap arra fog kelni mind3, hoyg véreset okádik...

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.03.01. 18:01:51

@mutation: és mit kezdhetne velük bárki is? Hiszen elég, ha egy rendőr kiejti a száján a cigány szót, és már repül is az állásából, plusz még rendesen meg is hurcolják. Láttunk erre példát.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.03.01. 19:10:06

mit vártok!? mit vártok!!!!??
meglop egy cigány napközben az utcán és amikor beleverek az arcába akkor azt kiabálja, hogy ok nélkül megvertem!
hol élünk bakker?!
nem véletlen ez sem. akármi történik most már egy cigánnyal, mindig azt kiabálják majd szét, hogy megtámadták őket.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.01. 20:57:13

Ki ma a felelős cigány vezető? Kolompár? Sikkasztott, fia kábszerdíler, Horváth szdsz nevetséges, vajdák többsége lopcsal, mohácsi hülyepicsa. De vannak ezren. Mindden kisebbségi önkormányzati tag cigány vezetőnek mondja magát. És van rengeteg szervezetük. És ezeken keresztül viszik el a pénzt. Minél hangosabb, annál több pénzt tud lenyúlni.

süti beállítások módosítása