Skip to content


Csináld Lajos, akkor is ha fájni fog

Szerző: Slanger - 2009.03.09. 16:46

Bookmark and Share

 

Talán akkor hallottunk utoljára ennyit Bokros Lajosról, mikor ’95-ben megalkotta a nevéhez fűződő „Bokros csomagot”, mint a Horn kormány pénzügyminisztere.
 
Sajnos, vagy szerencsére azonban, Bokrost ismét szájára vette az ország. Szépen visszatér a politikai életbe. Jelenleg, mint az MDF EP /listavezető/ képviselő jelöltje. De talán ennél is fontosabb megbízatásként neki osztotta ki Dávid Ibolya a kaszás szerepét. Ugyanis ma ismét lehetőségként kell számon tartani az MDF végét, amely Lajos színrelépésének köszönhető.
 
A tegnapi "Szólás szabadságában" azt nyilatkozta Bokros, hogy az MDF az egyetlen párt, amely az ő programja mögé áll. Kedves Lajos, azt hiszem tévedni tetszik. Ibolya nem áll ön mögött, Ibolya az ön farvízén utazva próbálja meg kihasználni Bokros urat, és életben tartani pártját. Nyilatkozta továbbá az ex pénzügyminiszter, hogy akár egy szakértői kormány vezetését is elvállalná, ha érkezne erre felkérés. Bevallom, én ezt szeretném.
 
Rendet kellene végre tenni, azt mindannyian tudjuk. Ide egy olyan érzéketlen csúnya, mumus kell, mint Bokros Lajos. Van nekünk ugyan egy Gyurcsányunk, de ő nem tudja, akarja, vagy meri kezelni a helyzetet. Orbán meg Obamát tervezi idehozni maga mellé. Így nálam Orbán sem jöhet szóba, mint nagytakarító.
 

Szóval én Bokrost szeretném, még akkor is, ha nagyon fog az fájni. Hogy miért? Mert úgy vélem, hogy talán ő még hiteles / a többiekhez képest mindenképpen/, vele lehet hogy még az országhatáron túl is szóba állnak. Továbbá Bokrosnak van szaktudása, vannak tervei, ami ugye azért nagy szó, hiszen a Fidesznek még az sincs. Talán Lajosból egy valami hiányzik, az empátia. De válság idején nem ez a legfőbb erény.

 


Címkék: válság bokros

A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr43991708

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2009.03.10. 06:54:15

Bokros Lajos egy kombinált fogó!Erre jutottam a legfrissebb hír alapján, miszerint Dávid Ibolya egy konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal Bokros Lajost ültetné a miniszterelnöki székbe.Tekintsünk el egy pillanatra attól a jóleső borzongástól, melyet az…

Trackback: Egyébként mindenki hasonlít valakire 2009.03.09. 21:54:51

Egyébként Bokros Lajos hasonlít Lemmyre.Erős, rövid, tömör. Tekintet nélkül, avantgarde, torony, kevesen. Fáj, műtét, azonnal. Sikeres, előrelátó, cinikus. Világhír, meg nem értett, megértett. Úthenger, gőzmozdony, tank. Szakmájában egyedülálló, egyedülál…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.09. 19:32:41

Nyugodjék békében!Húsz évvel ezelőtt, 1989. március 11-én tartotta első Országos Gyűlését a Magyar Demokrata Fórum, amikor elhatározták a szervezet politikai párttá alakítását. Azon az Országos Gyűlésen mondta első nyilvános beszédét a későbbi pártelnök é…

Trackback: nanena 2009.03.09. 17:21:59

Bokros? Kinek a messiása?Egy messiásra várunk, aki kivezeti majd az országot a gazdasági és társadalmi válságból. Persze mindenkinek mást jelent ez a fogalom.  Úgy látszik, az szdsz, az mdf és az mszp már meg is találta a saját megváltóját Bokros Laj…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.09. 17:05:53

Reformdiktátor (UPDATE) A jelek szerint bekövetkezhet az, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A legújabb spekulációk szerint összeállt a két parlamenti kispárt, az MDF és az SZDSZ, hogy megzsarolják a nagy testvért, az MSZP-t. Most már az is világos, m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bélabá01 2009.03.09. 17:11:20

Respect.
Teljesen egyetértek a postíróval.

lótumfaktum 2009.03.09. 18:29:03

nekem nem jött be ! hornék tespedése után ,ultra liberális ezközökkel még eladtak amit vihettek a multik.lajos a bajuszos segedelmével csak szorítás lett,sarc a semmit tevés el tüntetésére. duma ,hogy az ő megtakarítását költötte a fidesz2000-2002-között. nem receszió volt ,nem csak magyar gazdaság fejlődött. remélem föl robban az mdf ilyen épületes ötlet után .szerintem ez le van zsírozva az maszoppal.fidesznek miért kellene tervet bemutatni! azért,hogy le nyúlják mint már meg történt! ez nyakó féle érvelés szajkózása-/mai napig nem tudni nyakóné külön autóval jár dolgozni napi 300km-em,s nem a urával? a lakást már nem is követem.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.03.09. 18:41:00

@lótumfaktum: "fidesznek miért kellene tervet bemutatni!"- azért kellene bemutatni, mert tarozik ennyivel azoknak a választóknak akik rá szavaztak annó. De abban biztos vagyok, hogy ha Orbánék így folytatják, vagyis hogy nem is próbálnak meg tenni valamit, az a bizonyos szavazótábor egyre inkább apadni fog.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.03.09. 22:27:51

@lótumfaktum: így van, sokan elfelejtik, hogy akkoriban tombolt igazán a privatizáció, s egy év alatt valóban eladtak mindent, ami mozdítható, a privatizációs bevétel 1995-ben kiugró volt... persze akkor ennek jó részét még az ország rendbetételére fordították, ma már ellopnák mindet... mindenesetre az akkori csomagnak nem sok hatása lett volna, ha nincs mellette ez az őrült privatizációs bevétel.

Ráadásul a Bokros csomag hatásait tekintve elég rövidtávú volt: az egy dolog, hogy például a leértékelésekkel és a vámpótlékkal próbálták életben tartani a magyar ipart, de ezzel éppen a sokat óhajtott szerkezetváltást nem sikerült elősegíteni, inkább olyan mesterséges burok lett belőle. Nem csoda, hogy amint ez megszűnt, ez a szerkezeti probléma ismét előjött, s erre próbálta Matolcsy erőltetni a Széchenyi tervet, mely a húzóágazatok megerősítését akarta elérni, de igazából abból is szimpla pénzosztás lett...

A csomag fiskális elemei pedig át sem mentek igazán, pedig azok voltak az igaziak: a nominálbérek nem emelkedtek (sőt, a reálbérek jelentősen csökkentek), rászorultság elve, stb... s ne felejtsük el, a csomag hatása az volt, hogy 1 Ft bevételnövekedés 3 Ft kiadáscsökkentéssel párosult. De ezt utána gyorsan sikerült is eltüntetni. Ma meg senki nem hajlandó erre.

Tehát a Bokros csomag egy válasz volt az akkora válságra, s habár rövidtávú, de jó válasz: a gond csak az, hogy pár éven belül visszatértünk ugyanahhoz az állapothoz, ahol a csomag előtt voltunk. Ezért óvakodok azoktól, akik valósággal istenítik Lajosunkat. Egyértelmű, Gyurcsánynál ő is jobb lenne - ki nem? - de korántsem ő a legjobb megoldás.

paráznabillegető 2009.03.10. 08:50:48

semmi értelme.
amit most rendbetenne, utána tíz év alatt elbasznák. mert lenne miből!
aztán a krach szélén jöhetne újra bokros, akkor már fullőszen, görnyedt háttal.
akkor inkább dőljünk be most.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.03.16. 18:37:48

És te ezt betrekkbekkeled a gulyásdemó bokros for president-jéhez?

Páran leírták, hogy miért nem, olvasd át újra.

süti beállítások módosítása