Skip to content


Korrupció!

Szerző: Droli - 2009.04.08. 12:00

Bookmark and Share

A történet, mondhatni, szokásos: szavazógépeket kell eltárolni valahol, az "illetékes" bekér öt ajánlatot, ebből négyet elutasít, s kiválasztja a maradék egyet, mely történetesen az illetékes rokonáé... a rokon vállalja, hogy egy egyszerű, lepusztult melléképületben 25 évig eltárolja a szavazógépeket évi 21.000 euróért. Egy újságírónak feltűnik a dolog, elkezd nyomozni, s kiderül két dolog: az egyik, hogy ennek az árnak kb. a feléért professzionális tárolóhelyet lehetett volna bérelni, a másik meg az, hogy 20 év múlva "lejár" a szavazógépek használati ideje, tehát akkor akár ki is lehet őket dobni - akkor miért 25 éves a szerződés? Erről ír egy cikket, a cikkből botrány lesz, s ennek hatására az "illetékes" felettese felmondja a szerződést, s új pályázatot fognak kiírni. Az "illetékes" nem nyilatkozik, vár a szankciókra.

Miből jöttél rá, hogy ez a történet nem Magyarországon történt meg? Az euró nem ér! :-)

(Amúgy az eset Írországban, Monaghan megyében történt.)


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr591052601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rsz 2009.04.08. 13:31:09

Nálunk szerintem nincs szavazógép,de ha a történet a miénk lett volna:
nem mondták volna fel a szerződést, megmagyarázták volna, hogy ez így volt a legeslegolcsóbb! és különben sem volt az illetékes rokona csak a testvére felesége :)

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.04.17. 12:12:37

Hű de ismerősen hangzik, honi viszonyaink tekintetében. Bár lehet csak az én memóriám nem jó.

daito 2009.04.22. 18:49:49

Szankció szó használata tűnik idegennek.

süti beállítások módosítása