Skip to content


Slágerlista

Szerző: Droli - 2009.04.09. 11:55

Bookmark and Share

Láttatok mostanában MAHASZ slágerlistát? Nos, íme a legújabb:

 

  1. U2: No Line On The Horizon

  2. FILMZENE: Mamma Mia!

  3. PINK: Funhouse

  4. AC/DC: Black Ice

  5. FILMZENE: Made In Hungária

  6. JEAN MICHEL JARRE: Oxygen - 30th Anniversary

  7. ISMERŐS ARCOK: Éberálom

  8. KISCSILLAG: Örökre szívembe zártalak

  9. BERECZKI ZOLTÁN - SZINETÁR DÓRA: Musical Duett Koncert

  10. DIANA KRALL: Quiet Nights

 

A többi helyezettet megtekinthetitek a MAHASZ oldalán.

 

Na, mit szóltok hozzá? Volt ez sokkal rosszabb is, gondoljatok arra, mikor az első tizenhárom helyezett Zámbó Jimmy volt, vagy amikor minden lakodalmas zenével volt tele. Nem, ez a lista nem ilyen, ebben vannak egész jó zenék is, s mondhatni, kevésbé „populista”.

 

Nekem erről a listáról az jön le, hogy az emberek nem vásárolnak lemezeket. Szegény Deák Bill Gyula is felfért még a listára a már lassan egy éves lemezével, s aligha azért, mivel még most is annyian vásárolnák a CD-jét, inkább mert a régi eladások súlyozásával még simán befér. Hiába, kedves MAHASZ (hanglemezkiadók) és Artisjus (szerzők), eljutottunk arra a szintre, hogy az emberek nem vesznek lemezeket. Igen, sikerült elérni, amit akartak: a lemezek magas ára, valamint a lassan már fürdőszobai éneklésre is kiszabott zenei jogdíj miatt az emberek már inkább dacból is letöltik a keresett zeneszámot, semmint megvegyék.

 

Nézzétek meg a volt Megasztárosok produkcióját is: Tóth Lüszi: A döntőben elhangzott dalok, de ugyanez az album megvásárolható Fekete Dávidtól, Lakatos Krisztiántól, Király Viktortól... tudnám még javasolni a „Döntőben elhangzott értékelések a zsűritől megamix”, esetleg a „Tilla összekötő szövegei mix” címet is, hogy még több bőrt lehessen lehúzni az sms-ek után.

 

Ti milyen lemezt vásároltatok legutóbb?

 

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://tudtad.blog.hu/api/trackback/id/tr821054783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wlac (törölt) 2009.04.09. 15:02:51

Sub Bass Monster - Tovább is van, mondjam még?

Szabi az az előadó, akire azt mondom, megérdemli, hogy megvegyék a lemezeit.
De amúgy őszintén, mit várnak a kiadók? Piacra dobnak egy sablonos, 18 éves csaj által felénekelt számokból álló albumot, úgy megmixelik az egészet, hogy kicsikémre az anyja sem ismer rá, majd rádobják a 4000 ft-s matricát, meg az "Év slágerei" cimkét, holott az egészért 500 ft-ot elég lenne kiadni (lemezköltség, szállítás, studiós takarítók). Az a baj, hogy mindenki egy év alatt 5 lemezt kinyom, amikben semmiről sem énekel. A minőségre kellene menni, nem a mennyiségre...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.09. 16:16:51

Kb. '97 óta nem vettem egy darab CD-t sem. Egyébként már évek óta le sem töltök szinte semmit, akkora nagy fos az összes új banda. Igen, az ÖSSZES.
Magyar zenét meg éppenséggel soha nem töltöttem le, az egy Kaukázus, meg némi Tanksapka kivételével.
Egyébként meg:
www.slashfilm.com/2009/01/23/free-monty-python-videos-on-youtube-lead-to-23000-dvd-sale-increase/

süti beállítások módosítása